Sportlövészet

2022.07.16. 18:10

Ezüstöt ért a komáromi lövész, Pekler Zalán teljesítménye a világkupán

A komáromi Pekler Zalán ezüst-, Péni István pedig bronzérmes lett a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámában a sportlövők csangvoni világkupáján.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Hungarian Shooting Federation

Az alapversenyben mindkét magyar 589 kört teljesített, Pekler Zalán másodikként, Péni István harmadikként kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe. Az indiai Aishwary Pratap Singh Tomar már ekkora megcsillantotta kivételes képességét, hiszen ő volt a mezőny legjobbja 593 körrel. 

A két magyar a döntőben is kiválóan lőtt, az utolsó sorozat előtt még egy tizeddel Péni István állt jobban kettejük csatájában, végül Pekler Zalán 406.7 körrel végzett a második helyen és lőhetett az aranyéremért az indiaival. Péni István pedig 406.4 körrel megszerezte a bronzérmet. 

A szabályok értelmében az első és második helyről külön párharc dönt, amely 16 pontig tart, és ahol minden lövés után, aki nagyobb eredményt ér el, két pontot kap, míg döntetlennél mindkét félnek egy-egy pont jár. Az aranymérkőzésre sem fáradt el Aishwary Pratap Singh Tomar, aki 16-12-re győzött Pekler Zalán ellen, aki így ezüstérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában