Kun Anna

2022.07.19. 07:38

Az egyiptomi átokkal is megküzdött a tatai vívólány, de behúzta a 10. helyet a vb-n

Tizedik lett a tatai Kun Anna a Kairóban rendezett vívó-világbajnokságon. A pénteki selejtezőnap után a magyar válogatott több tagja is rosszul lett, Kun Anna és a tatabányai Büki Lili megkapták az „egyiptomi átoknak” is hívott betegséget.

K. D.

Kun Anna

Forrás: Magyar Vívó szövetség/Facebook

– Ez egy körzeti versenyen is nagy hátrány lenne, nemhogy a felnőtt világbajnokságon – mondta a lányok edzője, Plásztán Attila. 
Büki Lili a harmincnyolcadik helyen zárt, Kun Anna azonban két asszót is tudott nyerni. A nyolc közé jutásért vívott küzdelemben maradt alul, egy egyéni világbajnokkal, Mara Navarriával szemben, ahol a végjátékig partiban volt, de ott az olasznak jött ki jobban a lépés. 

– Szomorú vagyok, de nem az eredményt illetően, hanem azért, hogy ilyen pechesek voltunk – fogalmazott Plásztán Attila. – A lányok a selejtező óta nagyon rosszul voltak, pedig bombaformában érkeztek Kairóba, de emiatt ezt nem tudták igazán érvényesíteni. 
Plásztán Attila hozzátette, bízik benne, hogy a szerdai csapatversenyre jobban lesznek tanítványai. 

Kun Anna (balra) ezúttal peches volt 
Kun Anna (balra) ezúttal peches volt
Forrás: PHOTOPAVIA / FIE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában