Labdarúgás

2022.06.04. 18:08

Videón a tatai eksztázis: a TAC emelhette magasba a Megyei Kupát

A női és a férfi döntőben is 2-1-es végeredmény született. Végül a Dorogi FC és a Tatai AC emelhette magasba a Megyei Kupát. A tatai csapat nagy ünneplést csapott.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Igazi megyei fociünnepet tartottak szombat délután a Grosics Gyula Stadionban. Két kupadöntőt is rendeztek. Először a hölgyek fináléját rendezték a Megyei Kupában, ahol a Dorog és a Tatabánya csapott össze. A férfiaknál a Tatai AC és a Nyergesújfalu SE mérte össze tudását. Végül a Dorog és a Tata emelhette magasba a trófeákat.

A női döntőben nem váratott sokáig magára az első találat, már a 6. percben megszerezte a vezetést a Dorog. A mozgalmas játékrész derekán a dorogi csapat ismét megzörgette a házigazda tatabányaiak hálóját, így már kettő volt a különbség. A 35. percben még futotta a szépítésre a Tatabánya részéről, de a találkozón már több gól nem esett, így végül a Dorog emelhette magasba a trófeát.

A dorogi lányoknak a bajnokság megnyerése után a kupagyőzelem is összejött, így kimakszolt szezon után kezdhetik meg megérdemelt pihenőjüket.

A férfiak döntőjében a Tata és a Nyergesújfalu vívott nagy csatát a serlegért. Az első gólra a 33. percig kellett várni, ekkor a Nyerges talált a hálóba. Sokáig nem is változott az eredmény, majd a 65. percben sikerült a tatai egyenlítés. A 85. percben érkezett a dráma. A Tatai AC-nek sikerült megfordítania a mérkőzés állását, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt. 

A lefújást követően hatalmas ünneplés kezdődött a tatai alakulatnál. A játékosok eksztázisban adták kézről-kézre a serleget, sorra készültek a fotók a kupával ölelkező focistákról.

A TAC játékosai a Grosics gyepén ülve csapdosták egymáshoz stoplisaikat, majd önkívületi állapotban ugráltak, ünnepelve a megnyert Megyei Kupát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában