Kosárlabda

2022.06.06. 10:46

Vereséget szenvedett az OSE és a Tata is, de jön még az NB II. nyolcas döntője

A Tatai SE női és az MVM-OSE Lions II. férficsapata is vereséget szenvedett.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A tatai csapat mindössze három percig tudta tartani a lépést jóval esélyesebb, végül a harmadik helyen végző fővárosi ellenfelével szemben és végül sima vereséget szenvedett a bajnokság utolsó fordulójában. Pozitívumként elmondható, hogy a tataiak a második negyedet megnyerték, emellett a mezőny legeredményesebb és legjobb össz­teljesítményt nyújtó játékosát is ők adták Horváth Dóra személyében. A Tatai SE 5 győzelemmel és 21 vereséggel, 31 ponttal zárta a bajnokságot, amellyel a 12. helyet szerezte meg a 14 csapatos mezőnyben. A bajnokságot a Zsíros Akadémia Kőbánya nyerte, amely a következő szezont a második vonalban, az NB I. Piros csoportjában kezdheti. A tataiak maradnak a Zöld csoportban. 

Kosárlabda, női amatőr NB I., Zöld csoport, 26. (utolsó) forduló 
Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia–Tatai SE 80-46 (25-8, 14-16, 23-11, 18-11) 
Budapest, vezette: Tóth K., Balogh K. 
Tata: Stocker 6/6, Sulyák, Koncsár 6, Kiss 2, Horváth 26/6. Csere: Morcz 6, Fodor. Edző: Kaposi Renátó. 

A nyugati csoport első (Pécs) és második (Oroszlány) helyezettje csapott össze az utolsó fordulóban, de tétje már nem volt a mérkőzésnek, hiszen a két csapat helyezése már nem változhatott. Mindkét alakulat végig igyekezett, de azt lehetett érezni, hogy az elsődleges szempont a sérülések elkerülése, valamint a felkészülés volt a rájátszásra. Az oroszlányi csapatból több meghatározó játékos is hiányzott, ami hozzájárult a találkozó elveszítéséhez. 
Az MVM-OSE Lions II. 20 győzelemmel és 6 vereséggel, 46 ponttal a második helyen végzett a Nyugati csoport 10 csapatot számláló mezőnyében és az 5 csapatos felsőházban is, és (az első helyen végző PTE-PEAC-cal együtt) készülhet az NB II. nyolcas döntőjére, ahol a Budafok vagy a Honvéd Ludovika lesz az ellenfele. 

Kláris Zoltán: – Sajnos szaporodtak a gondjaink, de így legalább több felelősséget adhattam a többieknek, amellyel a srácok éltek is, senkire sem lehetett panasz. Nagyon szépen köszönjük az U18 B-döntőröl átlátogató szülők szurkolását és készülünk a nyolcas döntőre. 

NB II., Nyugati csoport, férfi, rájátszás az 1–5. helyért, 10. (utolsó) forduló 
PTE-PEAC–MVM-OSE Lions II. 106-80 (29-19, 27-17, 24-25, 26-19) 
Pécs, 60 néző, vezette: Farkas P. G., Propszt A. 
Oroszlány: Pap 6, Varga 3/3, Schuj 19, Bogatin 24/15, Veilandics. Csere: Vujity-Zsolnay 17, Ács 5/3, Kristyák 6/3. Edző: Kláris Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában