TSC-Geotech

2022.06.28. 14:20

Remekeltek a tatabányai atléták a szabadtéri ob-n

Újabb sikeres versenyt zártak a Tatabányai SC-Geotech atlétái, akik ezúttal a felnőtt magyar bajnokságon szerepeltek kiemelkedően.

Petrik József

Molnár Janka (a dobogón, középen) aranyat nyert az ob-n

Forrás: Beküldött

A tatabányai sportolók ismét kitettek magukért, ezúttal a felnőtt szabadtéri ob-n bizonyították tehetségüket. Molnár Janka magabiztos versenyzéssel lett bajnok a nők 200 méteres gátfutásban, míg Lesti Diana egészen az utolsó ugrásig vezette a hölgyek távolugró számát. Ekkor a végső győztes, Farkas Petra mindössze egyetlen centiméterrel, de nagyobbat ugrott Diánál. Ugyancsak ezüstérmes lett Áts Viktória a hármasugrók versenyében, amelyben Hoffer Krisztina is jól versenyzett, így a dobogó harmadik fokára állhatott, olvasható a klub honlapján

– Felfelé ívelő formát mutatott fiatal atlétagárdánk a fővárosban rendezett magyar bajnokságon – emelte ki Salamon Zoltán, a TSC-Geotech vezetőedzője. Tehetséges utánpótláskorú versenyzőink a közelgő ifjúsági Európa-bajnokság miatt ezúttal nem állhattak rajthoz, pedig a tisztes helytállás mellett szép helyezésekre is volt esélyük.

A csapat eredményeiből Molnár Janka bajnoki címe és javuló teljesítménye kiemelendő, hiszen egy bajnoki címet nem kell magyarázni. Janka magabiztossága megkérdőjelezhetetlen volt. A három nap legizgalmasabb versenyét talán a női távolugrás hozta, amelyben a nemzetközi mezőnyben már négy atlétahölgy is bizonyított, közöttük Lesti Diára figyeltek a tatabányai szurkolók, aki az ötödik sorozatig vezette a versenyt, de végül egy centiméterrel lecsúszott az aranyéremről. Női hármasugrásban két tatabányai versenyző állhatott dobogóra. Áts Viktória az ezüst-, Hoffer Krisztina pedig rutinos versenyzéssel a bronzérmet szerezte meg. A tatabányai atléták további két bronzéremmel is gazdagodtak: Bagdány Tomasz 5000 méter gyaloglásban, Nagy Nóra pedig 3000 méter akadályfutásban állhatott a dobogóra. Salamon András a távolugrás selejtezőjében megsérül, így a döntőben, habár biztos résztvevő lehetett volna, már nem tudott elindulni.

A tatabányai atléták megkezdték nemzetközi szereplésüket is - Az U18-as válogatott viadalon három tatabányai versenyző, Luterán Fanni és Pénzes Júlia magasugrók, valamint a 2000 méter akadályfutásban szereplő Szabó Benjámin állt, áll rajthoz. A székesfehérvári viadalt követően a magyar válogatott tagjaként Luterán Fanni, Pénzes Júlia, Árvai Róbert és Szabó Benjámin útra kelnek Jeruzsálembe, az ifjúsági Európa-bajnokságra. A felnőttek között tovább tart az Eb-ért zajló pontvadászat, amelyben Lesti Diana jelenleg a 16. helyen áll, tehát esélyes az Eb-részvételre.

A magyar bajnokságon szerepelt tatabányai sportolók eredményei

  • Női 200 m gátfutás: 1. Molnár Janka 57,07 mp
  • Női távolugrás: 2. Lesti Diana 636 cm
  • Női hármasugrás: 2. Áts Viktória 12,76 m, 3. Hoffer Krisztina 12,41 m
  • Férfi 5000 m gyaloglás: 3. Bagdány Tomasz 20:52,18 perc
  • Női 3000 m akadályfutás: 3. Nagy Nóra 11:18,28 perc
  • Férfi távolugrás: 4. Gerics Roland 709 cm

A TSC-s versenyzőket Dömötör Balázs, Farkas Zoltán, Babicz Pál, Barta Attila, Kiss Tibor, Reichnach Ferenc és Petrovai József edzők készítették fel.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában