Súlyemelés

2022.06.15. 07:01

Két aranyat hoztak az oroszlányi súlyemelők

Bagócs János edző, nagy reményeket fűz a jövőben tanítványaihoz.

Petrik József

Mikhel Eszter, Bagócs János edző és Zolnai Lénárd Biharnagybajomban is remek munkát végzett

Forrás: 24 Óra

Biharnagybajom adott otthon egy kiemelt korosztályos viadalnak. Az Oroszlányi VSK két versenyzővel vett részt a rangos versenyen. A serdülő korcsoportban Zolnai Lénárd, az ifjúságiak között Mikhel Eszter állt rajthoz. Mindkét sportoló, az első helyen zárta a kiemelt versenyt.

Lénárd a 61 kilósok mezőnyében 75 kg-ot szakított és 100 kilót lökött. A verseny során felvette a 109 kg-t is, de ezt a súlyt most még nem sikerült teljesítenie. Edzője, Bagócs János reményét fejezte ki, hogy az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) sikerül majd tanítványának a 108 kilos országos csúcs megdöntése.

Eszter +81 kilóban lépett dobogóra. 76 kilós szakítással és 92 kilós sikeres lökéssel ő is az élen végzett. Az ifjúságiak mezőnyében ő emelte a legnagyobb súlyt.

Mindkét versenyzőnek a teljesítményével elégedett vagyok. A legközelebbi jelentős verseny az ORV lesz Csehországban, ahol szerepelünk, majd ezután, augusztusban az U15-ös és U17-es Európa-bajnokság következik tanítványaimnak

– emelte ki Bagócs János. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában