Kézilabda

2022.06.13. 07:26

Ha hisznek magukban, ősszel még jobbak lehetnek a kisbéri lányok

Mozgalmas időszak áll a Kisbéri KC ifjú női kézilabdásai mögött: az U13-as és U14-es csapatok Szentendrén, Tarjánban és Érden is jól szerepeltek. A lányok munkáját edzőjük értékelte.

Raffael Veronika

Forrás: Kisbér KC/ Facebook

Szentendrén szerepeltek nemrégiben a 14 éves korcsoport versenyzői: habár az érdiek ellen vereséget szenvedtek, a házigazda ellen jól szerepeltek, 11 ponttal szereztek többet. A csapat edzője, Jáki Tamás elárulta: játékosaik egyike szerezte a mezőny legtöbb gólját. 

– Az utunk különböző problémák miatt elég kalandosra sikerült, csúszva, rendezetlen bemelegítés után kezdtük az Érd elleni mérkőzést. Sajnos ez a játékunkra is rányomta a bélyegét. Szétszórtak, álmoskásak voltunk, a védekezésünk gyenge volt, támadásban is sok hiba volt. Ami egy ilyen jó csapat, mint az ellenfelünk ellen, nem fér bele – 22–17-es vereséget szenvedtünk. Második mérkőzésünket a házigazda Szentendre ellen játszottuk. A védekezés itt sem volt rendben, de a támadásban szép gólokat lőttünk, szépen eloszlottak a gólok, mindenki kivette a részét. Kapusaink jól védtek. Végül megérdemelt 31–20-as arányú győzelmet arattunk. A 10 mérkőzésen szerzett 76 góljával Sarus Szófia toronymagasan vezeti csoportunk góllövőlistáját – árulta el. 

Az U14-es kisbéri lánycsapat az érdi megmérettetés után
Az U14-es kisbéri lánycsapat az érdi megmérettetés után (Forrás: Kisbéri KC)

Az érdi megmérettetésen is hasonló volt a felállás: egy nyert, és egy elveszített mérkőzést követően végül jó eredménnyel végzett az U14-es lánycsapat. 

– Első ellenfelünk a Komárom csapata volt, akik nagyon szépen fejlődnek. Nem játszottunk jól, de így is sikerült 26–13-ra megnyernünk a mérkőzést. Következő meccsünket a Budai Farkasok csapata ellen vívtuk. A mérkőzés tétje a második hely megszerzése volt a csoportunkban. Sajnos sok volt a technikai hibánk és a kihagyott helyzetünk, amit ellenfelünk megbüntetett, és egy jó hangulatú harcos meccsen 23–18-as győzelmet aratott, amivel megszerezte a második helyet. Csapatunk a harmadik helyen, Sarus Szofi 97 góllal a góllövő lista elején végzett. Meg kell dicsérnem a lányokat, rengeteg munkájuk van abban, hogy ilyen szép eredményeket érünk el. Ha végre levetkőzzük a kishitűségünket és hiszünk magunkban, akkor az ősszel még jobbak lehetünk. Köszönöm a szülőknek a sok áldozatot, amit a lányokért tesznek és egyesületünknek is köszönjük – tette hozzá Jáki Tamás. 

z U13-as csapat a szezon utolsó mérkőzésén sikeresen szerepelt
Az U13-as csapat a szezon utolsó mérkőzésén sikeresen szerepelt (Forrás: Kisbéri KC)

Az egyesület U13-as csapata az utolsó tavaszi fordulóra érkezett Tarjánba, ahol egy vereségből felállva nemes győzelmet arattak. 

– Első mérkőzésünket a Mosonmagyaróvár csapata ellen vívtuk. Sajnos a mérkőzés elején sok volt a pontatlanság, később „megérkeztünk” a mérkőzésbe, sikerült kétgólos különbségre is visszazárkóznunk, de a visszarendeződés nem volt sikeres, így 23–17-es vereséget szenvedtünk. Nehéz volt felpörgetni a lányokat a Répcelak elleni mérkőzésre. Ellenfelünk egy mozgékony, technikás csapat, akik nagyon szép játékot játszottak. Ezen a mérkőzésen alkatilag fölényben voltunk, ezt a fölényt sikerült is érvényre juttatunk. Ennek megfelelően 23–21-es győzelmet arattunk a tavaszi szezon utolsó mérkőzésén – idézte fel az edző. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában