Tatami

2022.06.03. 07:10

Diákolimpiai bajnok lett a Tatabányai Judo Club versenyzője a győri viadalon

A közelmúltban Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezték meg az Országos Diákolimpiát diák A, B és C, valamint serdülő és junior korcsoportokban.

K. A.

Kunyik Zsolt (jobbra) csapata ismét remek eredményeket ért el

Forrás: beküldött

A színvonalas rendezvényen, amelyet két év kihagyás után tartottak meg újra, a Tatabányai Judo Club (TJC) versenyzői is részt vettek. A TJC-t 13 dzsúdós képviselte a Diákolimpián, akik összességében remek teljesítményt nyújtottak. A serdülők között induló Moharos Zsófia az első helyen végzett a 48 kg-osok mezőnyében, ugyanebben a korcsoportban Kunyik Botond az 50 kg-osok között második, Radovics Mihály a 45 kg-os kategóriában pedig harmadik lett, míg a még csak ifjúsági korosztályú Pokk Patrik a hetedik helyen végzett a juniorok között a 66 kg-os súlycsoportban. 

A diák korosztályokban Mitrocsák Máté (39 kg) a harmadik, Flender Péter (55 kg), Szabó Milán (27 kg) és Szántó Dániel (50 kg) egyaránt az ötödik, míg Bazsó Ábel (36 kg) a hetedik, Nagy Gergely János (66 kg) és Öller Milán (33 kg) pedig a kilencedik helyet szerezte meg. A klub színeiben indult még a serdülő korosztályú Cseke Nándor és Illényi Kristóf is. 

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot a győri megmérettetéssel egy időben rendezték Miskolcon, ahol Pokk Armand a második helyet szerezte meg az A kategóriában, a 73 kg-osok küzdelmeiben. A Tatabányai Judo Club versenyzőinek felkészülését Kunyik József és Kunyik Zsolt irányítják.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában