Labdarúgás

2022.06.27. 11:52

A 17 éves tehetség már a Dorog felnőttcsapatával készül az NB II.-re

A közelmúltban a mindössze 17 esztendős Harmat Zsomborral a soraiban kezdte meg a felkészülést a Dorogi FC NB II.-es labdarúgócsapata.

Várvizi Tamás

Forrás: dorogifc.hu

Az ifjú tehetség a klub hivatalos honlapjának adott interjúban elmondta: régi álma vált valóra, hogy a felnőttcsapattal készülhessen, azon viszont nem szokott gondolkozni, hogy ő a legfiatalabb, egyszerűen csak élvezi a lehetőséget és igyekszik a lehető legjobb teljesítményt nyújtani.

Szeretem a rövid passzos játékot és a párharcokat, talán ez áll a legjobban nekem, ebben érzem a leginkább a csapat hasznára magam. Úgy vélem, a fejjáték, és állóképesség téren kell a legtöbbet fejlődnöm.

– magyarázta a futballista, aki úgy fogalmazott, a felkészülés ráhangoló hete jól telt, személyes tapasztalatként pedig azt érdemes kiemelni, hogy hatalmas különbség van a felnőtt és az utánpótlás futball között minden téren, de – mint mondta - igyekszik felvenni a tempót.

Amennyiben lesz alkalom rá, szeretnék bemutatkozni a felnőtt csapatban az elkövetkezendő idényben, de tudom, hogy ezért még nagyon sokat kell tennem.

– hangsúlyozta a fiatal középpályás céljaival kapcsolatban. Harmat Zsomborra azonban – hasonlóan az elmúlt időszakhoz – az előttünk álló szezonban is még az utánpótlás-bajnokságokban várnak fontos feladatok. Tavaly arany-, most pedig ezüstérmet szerzett az U19-es együttessel. Ennek kapcsán arról beszélt: a tavalyi bajnoki címnek különösen örült, hiszen azt vereség nélkül érték el. A cél pedig az ősszel induló új szezonban is a dobogó valamelyik foka lesz a fiatal gárda számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában