Cselgáncs

2022.05.20. 00:07

Tatabányai dzsúdós sikerek hazai és nemzetközi szinten is

A Tatabányai Judo Club (TJC) versenyzői az elmúlt hetekben több nemzetközi és hazai viadalon is részt vettek.

K. A.

A Tatabányai Judo Club (TJC) versenyzői az elmúlt hetekben több nemzetközi és hazai viadalon is részt vettek.

Forrás: beküldött

 A közelmúltban az UTE jégcsarnokában rendezték a Budapest Kupát, amelyen 20 ország mintegy 1400 versenyzője lépett tatamira. Az U18-as korosztályban, az 50 kg-osok között Kunyik Botond a második helyen végezve egyedüli magyar versenyzőként állhatott dobogóra. Botond igazán jól versenyzett, hiszen 14 éves kora ellenére magabiztosan győzte le 15-16 éves ellenfeleit, és a döntő mérkőzés is hajszál híján az ő győzelmével ért véget. 

Pokk Armand az U23-as mezőnyben ért el harmadik helyezést, ami igen biztató a jövőre nézve, hiszen még ő is csak 18 esztendős. Rajtuk kívül még Moharos Zsófia, Cseke Nándor, Dubszki László, Illényi Kristóf, Nagy Gergely János és Pokk Patrik képviselte az egyesületet a nemzetközi viadalon. 

A fővárosi megmérettetést követően a TJC ismét részt vett Győrben egy megyei versenyen, ahol a kis judókák ízlelték meg a versenyzés örömeit és fáradalmait. A jó hangulatban zajló eseményen mindenki érmes helyezést ért el a TJC versenyzői közül, akik ezúttal 17-en voltak: Vincze Anna, Burbucs Kristóf, Dodek Bendegúz, Flender Péter, Horváth Barna, Kész Medox, Kiri Attila, Koczur Milán, Kunyik Csanád, Mitrocsák Máté, Nagy Gergely János, Öller Milán, Pokk Norisz, Szabó Milán, Szántó Dániel, Tierhold Kristóf és Vátzi Armand képviselték a Tatabányai Judo Clubot.

A hétvégén rendezték a Rimaszombati Nemzetközi Nagydíjat, amelyen 11 ország 600 versenyzője között a magyar serdülőválogatott tagjai is tatamira léptek. A TJC ezen a megmérettetésen 10 versenyzővel vett részt, akik igen szép eredményeket értek el. Az U9-esek között Pokk Norisz ötödik lett, míg az U11-esek versenyében Kunyik Csanád és Vincze Anna az első, Flender Péter az ötödik, Szántó Dániel pedig a hetedik helyet szerezte meg. Ebben a korosztályban indult még Dodek Bendegúz és Mitrocsák Máté is. Az U13-asok küzdelmeiben Nagy Gerely János az ötödik helyen végzett, míg az U15-ösök mezőnyében Kunyik Botond az első, Moharos Zsófia pedig a második helyezést szerezte meg. 

A TJC a Győrben rendezett Veterán Magyar Bajnokságon is részt vett, amelyen Maszlavér György aranyérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában