Ironman

2022.04.04. 07:34

A komáromi vasember Brazíliában küzd meg az 1130(!) kilométeres távval

Szőnyi Ferenc az elmúlt évben ért több megpróbáltatás után most Brazíliában teljesíti az 5-szörös ironman versenyt, amely 1130 kilométeres távot jelent.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Szőnyi Ferenc - versenynapló

Azt már az elmúlt hosszú évek során megszokhattuk, hogy Szőnyi Ferenc mindig olyan fába vágja a fejszéjét, amin csak ámulnak és bámulnak az emberek. A több száz kilométeres futásokból, kerékpározásokból álló versenyeket a legnagyobb könnyedséggel teljesíti. Most Brazíliában nyújt emberfeletti teljesítményt, ugyanis elindult az 5-szörös ironman versenyen, számolt be közösségi oldalán.

Ahogy Feri közösségi oldalán fogalmazott, mivel a járvány miatt még mindig kevés versenyt rendeznek meg, így évindítóként az 5-szörös ironman versenyen teszi próbára magát. A táv pedig még leírva is elképesztő. Egyhuzamban 19 kilométer úszás, 900 kilométer kerékpározás és 211 kilométer futás. Mindezt úgy teljesíti az 57 éves triatlon legenda, hogy 1 évvel ezelőtt műtötték térdét, ráadásul tavaly a mexikói versenyen szörnyű baleset érte, elütötte egy autó.

A mostani megmérettetésnek a Búziosi Golfklub ad helyszínt, ahol 50 méteres medencében 380 hosszt, 7000 méteres bringapályán 128 kört és 2000 méteres napos futópályán 105 kört kell teljesíteni 140 órás szintidő alatt. A vasember az úszással kezdte meg a megmérettetést, amelyet 10 óra 40 perc alatt már teljesített is. Feri közösségi oldalán írt beszámolóból kiderül, hogy nagyon nehezen ment a vízi küzdelem, mert nagyon meleg volt a víz. Hátráltatta a magas pulzus, savasodás, izomgörcsök. A rajt pillanatát meg is örökítették.

A nehezen, de gyorsan letudott úszás után Feri nem tétlenkedett, azonnal kerékpárra pattant. A 7 kilométeres, vadi új aszfalttal burkolt, sok kanyarral kialakított pályán a vasember mosolyogva teker. Az utolsó beszámoló szerint, már 75 kilométert le is gyűrt és nagy sebességgel halad tovább. Jelenleg azt nem tudni, hogy pontosan hányadik helyen bringázik, mert kézi számlálás van a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában