Kézilabda

2022.02.14. 13:16

Hazai pályán venne revansot a Tatabánya a görög bajnokon az EHF Európa Ligában

Február 15-én kedden 18 óra 45-kor a görög AEK Athens HC gárdáját fogadja a Tatabánya az EHF Európa Liga 7. fordulójában, az új multifunkcionális csarnokban.

P. J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Kupa első játéknapján – tavaly októberben – találkozott egymással először a két együttes, akkor a görögök 34-26-os győzelmet arattak. Ez pedig azt jelenti, hogy a tatabányaiaknak lenne miért revánsot venni az athéniakon, amihez azonban a hazaiaknak a maximumot kell nyújtaniuk.

Az biztos, hogy egy kicsit más Tatabánya fogadja majd az athéniakat. Igaz, AEK keretében is történt az első forduló óta változás. Emellett a görög csapat, hazája bajnokságában már jóval szorosabb találkozókat vív, mint tette azt ősszel… 

– Mivel mindkét csapat kissé átalakult, illetve átalakulóban van, más mérkőzést váruk, mint amilyen az első találkozónk volt – emelte ki Sibalin Jakab edző, Dragan Djukics vezetőedző jobb keze. – A győzelem mindig jót tesz egy csapatnak, most a Gyöngyös elleni jó hangulatú mérkőzésre gondolok. Remélhetőleg ugyan azzal a kerettel tudunk pályára lépni, mint a hétvégi bajnokin.

Mivel Djukics mester abszolút tudatosan forgatta a bajnoki találkozón a hazai csapatot, így jobban is bírták erővel a Kék Tigrisek, miközben a szakvezető igyekezett mindenkinek játéklehetőséget adni.

– Nem lesz könnyő mérkőzés – jegyezte meg Sibalin edző. – De bízom benne, hogy sikerül nyernünk, és abban is, hogy egy pillanatig sem adjuk fel. Szerinte, ez a Tatabánya már egy más mentalitású együttes, amely csapatként harcol a sikerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában