kézilabda

2021.10.19. 20:39

Csúnya vereséget szenvedett a Tatabánya Görögországban

Az ezer sebből vérző Tatabánya nem tudott méltó ellenfele lenni az idegenlégiósokkal teletűzdelt athéni együttesnek, így súlyos vereséget szenvedett.

P. J.

A találkozó elején kihagyott ziccerek és eladott labdák jellemezték a tatabányaiak játékát. Az athéniak nyitott védekezésével szemben pedig nem igazán találta a megfelelő megoldásokat a Matics-csapat. Emellett, minden felzárkózási lehetőségébe bele is hibázott a Bányász, így négygólos hátránnyal vonulhattak pihenőre a Kék Tigrisek.

Szünet után többször is alkalma nyílott a Bányásznak arra, hogy szorossá tegye a találkozót. Ehelyett azonban rendre elpuskázta a felzárkózási esélyeit a vendéggárda. A mérkőzés – gyakorlatilag – a negyvenedik perc tájékán eldőlt. Ettől kezdve mintha már a hitét vesztette volna a Tatabánya. Egyedül Bartucz kapus égett a tőle már megszokott tűzzel. A többiek még jóindulattal is – legfeljebb – csak pislákoltak. Ennél a teljesítménynél még az erősen tartalékos Bányásztól is több lett volna elvárható.

Matics Vladan: – A játék minden elemében jobbak voltak a hazaiak. Nem tudtunk megbirkózni a görögök nyitott védekezésével, miközben nekünk nem működött a védelmünk. Elől sem voltunk hatékonyak, ebből adódott ez a csúnya vereség.

Kézilabda EHF Európa Liga, férfi, D-csoport, 1. mérkőzés

AEK Athén HC (görög) – Grundfos Tatabánya KC 34-26 (16-12 )

Kalkísz, 700 néző, vezette: Jorinovic, Mrvica (horvátok)

TATABÁNYA: Bartucz – Hornyák B. 1, Ancsin 3, Stojnic 2, Fotache 1, Zdolik 3, Sunajko 2. Cserék: Juhász Á. 3, Tóth B. 2, Urban 2, Usal 1, Balogh Zs. 5 (3), Molnár B., Bálint B. 1. Edző: Matics Vladan.

Az eredmény alakulása, 4. p.: 2-0, 10. p.: 6-3, 16. p.: 11-7, 24. p.: 14-11,

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 4/3.

Ezek is érdekelhetik