Kézilabda

2022.02.12. 21:58

Látványos mérkőzésen fektette két vállra riválisát a Grundfos Tatabánya

A nyitó fordulóban Gyöngyösön elszenvedett súlyos vereségért revánsot vett a Tatabánya. A Djukics-csapat az első tíz percet leszámítva a kezében tartotta a mérkőzést.

P. J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Rosszul kezdetek a házigazdák, és mielőtt nagyobb lett volna a baj, Djukics mester időt kért. Ezt követően kezdődött a Zdolik-show, amely a találkozó

végéig kitartott. A Kék Tigrisek átlövője tarthatatlannak bizonyult. S miután ez az összecsapás nem a két csapat védekezése miatt lesz emlékezetes, így

megállapítható, hogy Zdolik Bence sokat tett a Bányász sikeréért. Már az első félidőben óriási küzdelem zajlott a pályán, amelyből a hajrában a Tatabánya jött ki jobban.

Szünet után öt-hat perc alatt hét-nyolcgólos előnyre tettek szert a hazaiak. De a Heves megyei gárda becsületére legyen mondva, egy pillanatig sem adták fel. A gyöngyösiek „Zdolik Bencéje” ezen az estém Mitar Markez volt, ám ez sem segített most a kék-fehérek ellenfelén. Amikor több pontatlanság csúszott a Grundfos KC játékába, és szorosabb lett az eredmény, a hazaiaknál mindig akadt valaki, aki a kisebb holtpontokon átlendített a társaságot. Így az igazi gólzáport hozó találkozót a Djukics-legénység végig a kezében tartotta, és megnyerte ezt a fontos találkozót.

 

Kézilabda NB I., férfi, 14. forduló

Grundfos Tatabánya KC – Gyöngyös 39-35 (21-17)

Tatabánya, multifunkcionális csarnok, 2700 néző, vezette: Bíró Á., Kiss O.

TATABÁNYA: Bartucz – Juhász Á. 1, Ancsin G. 5, Stojnic 1, Fotache, Győri M. 6 (1), Sunajko S. 4 (1). Csere: Wyszomirski (kapus), Tóth B. 1, Zdolik 13, Usal 1, Balogh Zs. 4, Urban 3, Fekete D., Bodor. Edző: Dragan Djukics.

GYÖNGYÖS: Tomic – Vasic 1, Markez 11 (3), Vilovszki, Duris 5, Hamidovics 2, Varsandán 6. Csere: Merkovszki, Nagy B. (kapusok), Gerdán, Hegedűs M. 5, Ubornyák 4, Gábori 1. Edző: Konkoly Csaba.

Az eredmény alakulása, 6. p.: 1-4. 9. p.: 4-4. 17. p.: 10-9. 21. p.: 14-12. 27. p.: 19-15. 35. p.: 25-18. 45. p.: 30-26. 56. p.: 36-31.

Kiállítások: 2, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 4/3.

Dragan Djukics: – Látványos, jó mérkőzés volt, sok góllal, és a tempóra sem lehetett panasz. Az átlövéseink jól sikerültek, és, ha akadtak is nehézségeink, azokon át tudtunk lendülni. Kellet ez a győzelem az önbizalmunknak, különösen a keddi Európa Liga-meccs előtt.

Konkoly Csaba: – Az első tizenöt perc után a Tatabánya egyértelművé tette, hogy dominálni akar. Ezen találkozón a védekezésünk nagyon halvány volt. De mindent megpróbáltunk, végig küzdöttünk, így emelt fővel távozhatunk, viszont a Tatabánya jobb volt nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában