NB II.

2022.01.30. 07:57

Megkezdődik a futballtavasz a Dorogi FC-nek is

A 7. helyen álló csapat nyitányként a középmezőny alján állomásozó Békéscsaba otthonába látogat. A két egyesület között kilenc pont a differencia.

Vá. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A dorogiaknál nem volt túlságosan nagy játékosmozgás a téli átigazolási időszakban. Érkezési oldalon a Haladás 30 éves támadója, Rácz Ferenc említhető. A futballista NB II.-es tapasztalatokat gyűjtött Ajkán, Kozármislenyben és Mezőkövesden is, továbbá több mint 60 alkalommal lépett pályára olyan élvonalbeli csapatokban, mint az MTK, a Pécs, a Balmazújváros és a Kisvárda. Hét élvonalbeli találatot is jegyez.

Ami a távozókat illeti, az eddig kölcsönben a dorogiaknál szereplő (és ott négyszer pályára lépő) Józsa Marcell Ádám visszatért nevelőegyesületéhez, a Vasashoz. A napokban írt alá Pálinkás Gergő Kazincbarcikára, Csillag Dárius pedig a Budaörs csapatánál írta alá új szerződését, így összesen két fővel csökkent a csapat játékosállománya. 

A csabaiak kerete sem alakult át eddig jelentősen, a korábban Dorogon is futballozó Bor Dávid Csíkszeredáról érkezett, míg Kovács Ádám Nyíregyházára távozott, Laky László új klubja pedig még nem ismert. 

Ősszel egyébként Dorogon 2-1-es hazai siker született, egy öngól mellett Papp Máté volt eredményes dorogi oldalon, a vendégeknél pedig a korábbi dorogi Kitl Miklós talált be, aki sérülése miatt nem lesz a Békéscsaba keretében ezen a mérkőzésen. A két csapat közti párhuzamot tovább erősíti, hogy a hazaiak vezetőedzője az a Schindler Szabolcs, aki korábban Dorogon is ellátta a vezetőedzői feladatokat.

Labdarúgó NB II., 21. forduló 

Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC 

Békéscsaba, vasárnap, 13 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában