Újévi fogadalmak

2022.01.06. 07:05

A kecskédi testépítő szépség szerint az ünnep után sokan kézbe veszik a súlyzókat

Akik egyelőre még bátortalanul mozognak a fitneszgépek világában, gyakran kérik személyi edzők tanácsát a kecskédi Németh Kinga szerint.

Wágner Zs.

Forrás: beküldött

A kecskédi Németh Kinga hét évvel ezelőtt kezdett test­építéssel foglalkozni és mára több versenyen megmérettette magát, amiken szép eredményeket ért el. A fiatal szépség annyira ráérzett a sportolás ízére és az életmód-tanácsadásra, hogy szülőfalujában évekkel ezelőtt megnyitotta saját konditermét. A Vasút utcai épületben pedig szívesen lát mindenkit, aki mozogni szeretne. 

Kinga szerint a sportolás önmagában kevés, hogy újra formába hozzuk magunkat. Azt mondja, legalább ekkora, ha nem nagyobb hangsúlyt kap a helyes táplálkozás. Ha erre odafigyelünk, hamar látványos változást tudunk elérni. 

Az edző heti három edzést javasol, ami az elérni kívánt céllal változhat.

– Fontos betartani néhány alapszabályt. Elsősorban próbáljuk mellőzni a fehér lisztet és a cukrot. Figyeljünk a folyadékbevitelre és a vízfogyasztásra. Fontos leszögezni, hogy mit szeretnénk elérni. Más és más gyakorlatok szükségesek például egy olyan hölgynek, aki 20 kilogramm feleslegtől szeretne megszabadulni, és más kell annak is, aki izmosodni szeretne. Az előbbinek elsősorban kardióedzéseket javaslok, például futást, taposógépet vagy biciklizést. Utóbbinak sok-sok súlyzós edzést– szavainak hitelt ad számos képesítése és az, hogy gyermekkora óta fontos neki a mozgás. Focizott, járt táncolni és balettra. 

– Az alaposság híve vagyok. Inkább érjük el a kívánt hatást picit később, de az tartós legyen. Szóval, az edzés letelte után ne jöjjenek vissza a leadott kilók – árulja el lapunknak Kinga. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában