Még egy kis türelem

2021.12.29. 19:30

Még nem játszhat az új tatabányai csarnokban a magyar férfi kézilabda-válogatott

Január elejére nem készül el teljesen az új tatabányai multifunkciós sportcsarnok, így az oda tervezett válogatott mérkőzéseket sem ott rendezik meg.

Kun Attila

beküldött

A magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabánya helyett Szigetszentmiklóson játssza felkészülési mérkőzéseit január elején, a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság előtt. A helyszínváltoztatásra azért volt szükség, mert január elejére nem készül el százszázalékosan az új tatabányai multifunkciós csarnok, amelynek a műszaki átadás-átvétele egyébként már megtörtént.

A magyar együttes január 6-án 18 órától Fehéroroszországgal, 8-án 18 órától pedig Bahreinnel játszik edzőmérkőzést Szigetszentmiklóson – Tatabánya helyett. A csúszás már csak azért is jelent problémát (az így másik helyszínen rendezendő válogatott mérkőzések tatabányai elmaradása mellett), mert az új aréna az Európa-bajnokság tartalékhelyszíne lenne Budapest, Debrecen és Szeged mögött. 

A társházigazda magyarok az Európa-bajnokság B csoportjában január 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a napokban felavatott új Budapesti Kézilabda Arénában. A középdöntőbe az első két helyezett jut. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a magyar válogatott az Eb-re készülő szűk, 21 fős keretébe három tatabányai játékos került be: a jobbátlövő Ancsin Gábor, az irányító Győri Mátyás és a balszélső Sunajko Stefan. 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában