Labdarúgás

2021.12.18. 15:33

Európai topligákba igazolna a Kansas oroszlányi válogatottja

Az oroszlányi Sallói család 25 éves játékosa, Dániel jelenleg Amerikában futballozik.

H. I.

Sallói Dániel

Forrás: NSO

Fotó: Szabó Miklós

Sallói Dánielt még egyéves szerződés köti a Sporting Kansas City futballcsapatához, amelynél rendkívül jól érzi magát, de adott esetben szívesen kipróbálná magát az öt európai topliga valamelyikében. Édesapja, a Mol Fehérvár FC-nél sport­igazgatóként dolgozó Sallói István nagyon szeretné, ha Dániel a Vidibe igazolna.

A támadó elárulta, mit gondol a hazatérésről. 

– Huszonöt éves vagyok. Most éreztem azt, hogy érettebb focit játszottam, és megtaláltam azt a stílust, amivel a karrierem hátralévő részében futballoznom kell – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport 24-nek Sallói Dániel, aki remek idényt zárt az MLS-ben, 16 gólja mellé 8 gól­passz is összejött neki. A Kansasnak a negyeddöntő jelentette a végállomást az észak-amerikai labdarúgóligában, a kiesés után érkezett haza a válogatott játékos, aki arról is beszélt, mi volt neki a legemlékezetesebb az évben. 

– A válogatottat mindenképpen megemlíteném, hiszen nagy álma egy focistának, hogy a nemzeti csapatban bemutatkozhasson. De nekem az All-Star-meccs is nagy dolog volt, hiszen aki bekerül ebbe a ligába, annak ez egy olyan esemény, amelyért mindenki küzd, hogy oda tudjon kerülni – fogalmazott a labdarúgó, akinek az évad MLS-es álomcsapatába viszont nem sikerült helyet szereznie.

– Kicsit elszomorított, mert számítottam rá. Főleg azért is, mert ott voltam az MVP-esélyesek között, a top ötben, úgyhogy ez nekem kicsit érthetetlen. Úgy látszik, minden nem jöhet össze, úgyhogy jövőre azért kell küzdenem, hogy ott lehessek az álomcsapatban –  mesélte a focista. 

Sallói szerződéséből egy év van még hátra, és lehetséges, hogy előbb-utóbb Európában is újra kipróbálja magát. 

– Akkor jönnék vissza Európába, ha tényleg lenne egy olyan lehetőség, ami dobna a karrieremen, gondolok itt a top öt bajnokság valamelyikére vagy a BL-szereplésre. Ha lesz ilyen esély, akkor elgondolkozom rajta, de jelenleg egyéves szerződés köt a Sporting Kansas Cityhez. Meglátjuk, mit hoz a jövő, nyitott vagyok. Huszonöt éves vagyok, lesz még pár év a karrieremben, jól kell döntenem –  tette hozzá. 

Édesapja, az oroszlányi Sallói István a Mol Fehérvár FC-nél sportigazgatóként dolgozik, felvetődik a kérdés: szóba jött-e esetleg köztük, hogy a Fehérvár leigazolja?

– Igen, apa nagyon szeretne leigazolni, de ez engem nem érdekel jelenleg – mosolyodott el a Digi Sport hírlevele által idézett Sallói Dániel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában