Büszkeség

2021.12.05. 21:45

A jobbára tinédzserekből álló TVSE keményen állta a sarat rutinosabb ellenfelével szemben

Habár vereséggel zárult a hétvége tatabányai vízilabdázóink számára, nem fájó szívvel gondolunk vissza a mérkőzésekre. Erőn felül teljesített női csapatunk.

P. J.

Forrás: Facebook/TVSE Vízilabda Kft

Fotó: Hovath Balazs - Blasius Photography

Egy negyedet követően – különösebb ok nélkül – teljesen szétesett a hazaiak játéka. A tatabányai pólósok a vízilabda minden elemében alulmaradtak riválisukkal szemben, a rutinos főváros együttes pedig a vendéglátók minden megingását kegyetlenül kihasználta. Így alakult ki ez a súlyosnak nevezhető vereség.

Gebauer Lajos elmondta, hogy el kell ismerni, ekkora különbséggel is jobb volt náluk az ellenfél. Egészen érthetetlen dolgokat művelt a csapata a medencében, azok után, hogy az első nyolc percben ennek semmi jelét nem lehetett érzékelni…

Vízilabda OB I. B., férfi, 10. forduló

Tatabányai Vízmű SE–Ybl WPC 8-19 (2-2, 1-6, 2-3, 3-8)

Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Mikesy Á., Varga Zs.

Tatabánya: Szabó II. – Gombos 1, Szenczi, Szőke 5/1, Várnagy 1, Kovács P., Csányi 1. Csere: Borbély (kapus), Huszti, Galler, Tátrai, Czibere, Németh A., Bokros. Edző: Gebauer Lajos.

Gól emberelőnyből: 7/2, illetve 7/4.

Gól ötméteresből: 3/1, illetve 1/0.

Kipontozódott: Bokros, illetve Horváth B.

A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutás volt a tét. A fiatal tatabányai együttes szombaton hazai medencében óriási küzdelemre késztette jóval rutinosabb ellenfelét, ám ahogy nőtt a „tét”, egyre kevesebbet mert vállalni a jobbára tinédzserekből álló TVSE. Ennek dacára egygólos hátránnyal utazhatott le az Alföldre, a másnapi visszavágóra. A második mérkőzésen is, különösen annak első félidejében kifejezetten megnehezítette a jóval tapasztaltabb, idegenlégiósokat is a soraiban tudó szentesiek dolgát a Tatabánya, bár a fordulópontokat nem tudták kihasználni egyik meccsen sem. De a teljesítményük már önmagában is dicséretes, hiszen a két összecsapáson is kitettek magukért Zantleitner Krisztina tanítványai, így összesítésben mindössze négy góllal maradtak alul. A TVSE gárdáját elismerés illeti, hiszen kis híján bejutott a Magyar Kupa négyes fináléjába…

– Helytálltunk. Tapasztalatszerzés szempontjából számunkra jól jöttek ezek a meccsek. Sokat tanultunk belőlük – mondta el Zantleitner Krisztina.

Magyar Kupa, női, negyeddöntő, 1. mérkőzés

TVSE Vízilabda Kft.–Szentes 8-9 (1-2, 2-2, 2-4, 3-1)

Tatabánya, 100 néző, vezette: Kevi T., Ercse N.

TVSE: Zirighné Sós I. – Orbán, Zink 3/1, Zöld, Rajna 3/3, Szedlák 2, Bozsó. Csere: Marsi (kapus), Bíró, Sóti, Kovács. Edző: Zantleitner Krisztina.

Gól emberelőnyből: 5/1, illetve 7/2.

Gól ötméteresből: 4/4, illetve 3/2.

Kipontozódott: Kovács.

 

2. mérkőzés

Szentes–TVSE Vízilabda Kft. 8-5 (0-0, 3-3, 4-2, 1-0)

Szentes, 100 néző, vezette: Tóth S., Ádám F.

Tatabánya: Zirighné Sós I. – Zink 2/1, Orbán, Zöld, Rajna 1, Szedlák 1, Bozsó. Csere: Marsi (kapus), Kovács. 1, Sóti, Bíró. Edző: Zantleitner Krisztina.

Gól emberelőnyből: 8/1, illetve 10/2.

Gól ötméteresből: 0, illetve 1/1.

Kipontozódott: Zöld.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában