gólok sora

2021.11.13. 11:09

Visszavágók sora jön a megye I.-ben

Megkezdődnek a visszavágók a megyei első osztályban. A Sárisáp visszavágna a Tátnak, a Wati-Kecskéd visszatalálna a helyes útra.

Herczeg István

A Zsámbék 12/12-es mérlegének és csupán négy kapott góljának köszönhetően a megyei bajnokságok csapatainak legjobbja.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az előző hétvégén volt az utolsó őszi forduló, és papíron már rákanyarodtunk a tavaszra, azaz a legelső forduló „visszavágói” következnek vasárnap. A második helyen álló Koppánymonostor a Vértessomlót látja vendégül. Mindkét csapat jó formában van, bár a Vértessomló az előző körben vereséget szenvedett, de így is van pontkülönbség a két alakulat között.

Jelenleg a lila-fehérek 12 egységgel állnak jobban, és az őszi párharcukat simán nyerték a Vértessomló ellen. A Nyergesújfalu esztergomi vendégjátéka igazi háromesélyes, alsóházi derbi lesz.

A Nyergesújfalu sorozatban öt meccsét veszítette el, míg az Esztergom az előző körben győzni tudott, de így is a vendégek állnak jobban a tabellán. A pontkülönbség így éppen három egység, ami egy hazai győzelemmel nullára redukálható. Ősszel a Nyerges 3-1-re győzött. A negyedik helyen álló Bábolna most egymás után kétszer vereséget szenvedett, de így is esélyesként utazik a legutóbb győzelmet arató Vértesszőlőshöz. A két klub között kereken tíz pont a különbség. A legelső fordulóban a Bábolna sima győzelmet aratott Tokaji Zsolték felett, így most van miért visszavágnia a hazaiaknak.

A Környe és a Kecskéd számára is fontos lesz ez a forduló, hiszen egymás ellen szeretnének javítani. Jelenleg közel azonos a mérlegük, a Kecskéd eddig három ponttal gyűjtött többet, pedig az augusztusi randevújukat a Környe nyerte 1-0-ra. Most mindkét gárda célja a középmezőnyhöz való felzárkózás, ami egy-két jobb meccsel abszolválható is. A forduló rangadóját Sárisápon rendezik, ahová az újonc Tát látogat. Mind a két csapat jó formában van, hiszen a Sárisáp a harmadik helyről várja az összecsapást, míg a Tát az ötödik, és mindössze egy pont a különbség.

Ősszel még vaskos meglepetésnek hatott, hogy a nyitófordulóban a Tát legyőzte az előző szezon ezüstérmesét, azonban a mostani teljesítményt látva ez már egyáltalán nem meglepő. Ha ez hétvégén megtörténik, akkor az újonc Tát akár a dobogó harmadik fokára is felléphet, bár ehhez kell egy vértesszőlősi pontszerzés is. Az biztos, hogy ez nagyon jó mérkőzés lehet.

A sereghajtó Nagyigmánd Tatán tesz majd látogatást. A hazaiak a hatodik helyről várják a mérkőzést, de az előző körben vereséget szenvedtek, így Wéber Rolandék kettőzött erővel mennek majd neki a Nagyigmándnak. Ősszel 4-1-re győzött a Tata. A hétvégén a listavezető Zsámbék a szabadnapos.

Megyei I. osztály, 14. forduló

November 14., vasárnap, 10 óra

Koppánymonostori SE-Vértessomlói KSK

Pintér László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Szeretnénk győzelemmel zárni idei utolsó hazai mérkőzésünket.

November 14., vasárnap, 13 óra

FC Esztergom-Nyergesújfalu SE

Czakó Péter, az Esztergom vezetőedzője: – Abban bízom, hogy sikerül átmenteni a múltheti akaratot és lendületet erre a találkozóra.

Vértesszőlősi SE-Bábolnai SE

Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – A tabellán elfoglalt helyezések is mutatják, hogy melyik csapat a mérkőzés esélyese. Ősszel nagy verésbe futottunk bele, most szeretnénk egy szorosabb mérkőzést játszani.

Wati-Kecskéd KSK-Környe SE

Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Remélhetőleg a múlt héten visszataláltunk a helyes útra, mert a masszív Környe ellen jó játékra lesz szükség. Ha Fortuna sem pártol el tőlünk, akkor megszerezhetjük a három pontot, és elindulhatunk felfelé a tabellán.

Tatai AC-Nagyigmándi KSK

Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Nem vereséggel számoltunk az előző fordulóban, ezért kettőzött erővel kell dolgoznunk, hogy kijavítsuk a hibánkat! Nem nézhetjük le ellenfelünket. Az első perctől kezdve úgy kell hozzáállni, hogy ne legyen kérdés a végeredmény!

Sárisápi BSE-DG Tát SE

Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Nagyon jó csapatot látunk vendégül. Újonc létükre kimagaslóan szerepelnek a bajnokságban. Van miért visszavágnunk, úgyhogy bízunk a hétvégi sikerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában