esélylatolgatás

2021.11.22. 21:53

Észak-Macedóniában mutathatja meg a Grundfos, mit tudnak a Kék Tigrisek

A Pelister ellen áll pályára a tatabányai Grundfos kézilabda csapat. Ráadásul idegenben. Az esélyekről Sibalin Jakab másodedzőt kérdeztük.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Dragan Djukics csapata eddig mindhárom tétmérkőzését megnyerte. Ez jó ajánlólevél lehet Északmacedóniában is. Az esélyekről, még a reptéren várakozó Sibalin Jakab másodedzőt kérdeztük.

A találkozót egy nagy és hideg csarnokban rendezik (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

– Idegenben nagyon nehéz nyerni. Amennyire tudtuk – videofelvételek alapján – igyekeztünk felkészülni a Pelister ellen. A házigazdáknak több „magyar kötődése” is van. Elég, ha Székely Marcit, a kapusukat említem, akik évekig erősítette a Bányászt. De rajta kívül is akad egy-két idegenlégiósuk, akik korábban az NB I-ben kézilabdázott. Emellett igazoltak egy kubai átlövőt is – latolgatja az esélyeket a szakember.

„Az biztos, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert ellenfelünk rendkívül kemény együttes.”

– Sibalin edző, nem mentegetőzve, de megemlítette, hogy egy nagy és hideg csarnokban rendezik a találkozót. A kupameccsre pedig egy egész napos utazást követően, meglehetősen fáradtan érkeznek majd a Kék Tigrisek. A körülményekkel is meg kell küzdenünk, de úgy gondolom, az FTC elleni sikerünk adhat egy olyan pluszt, ami önbizalommal vértezheti fel a társaságot – jegyezte meg Djukics mester jobbkeze.

– Egyébként a Ferencváros elleni kerettel utazunk Bitolába, miután a tesztek mindenkinél negatívak voltak. Viszont Hornyák Péterre és Bálint Bencére továbbra sem számíthatunk – vetett számot a másodedző. Az összecsapáson két orosz játékvezető, Ersov és Pavljukov fújják majd a sípot.

Kézilabda EHF Európa Liga, férfi, D-csoport, 4. forduló

HC Eurofarm Pelister (északmacedón) – Grundfos Tatabánya KC

Bitola, kedd: 18 óra 45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában