Sport és egészség

2021.10.13. 09:28

Versenyekkel és szűrésekkel jön az esztergomi Fut a Kertváros

Október 15-én, pénteken rendeznek atlétikai kupát és utcai futóversenyt. A szervezők minden korosztályra gondoltak: egészségügyi szűrések is lesznek.

W. P.

Október 15-én, pénteken rendeznek atlétikai kupát és utcai futóversenyt. A szervezők minden korosztályra gondoltak: egészségügyi szűrések is lesznek.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Beküldött

A Sporttal a rasszizmus és a szegregáció ellen pályázat keretében Fut a Kertváros elnevezéssel nyilvános terepfutóversenyt szervez a Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskolát támogató ETELE-Egyesület október 15-én, pénteken. A megmérettetést a X. Meszlényi Iskolai Atlétika Kupa előzi meg, amelyre viszont kizárólag általános iskolások felső tagozatosai jelentkezhetnek.

Az atlétikai kupa 11 órakor kezdődik az intézmény sport­udvarán, 15 órától pedig az „utcai” futóversenyt rendezik meg a Kertvárosi vasútállomás mögötti, Duna felé néző mezei terepen. A gyülekező az iskola sportudvarán lesz, nevezni a helyszínen lehet. A szervezők négy kategóriában rendezik meg a viadalt, az 5-6. osztályosokra 2500, a 7-8. osztályosokra és a felnőttekre 3000, míg a veteránokra és idősekre 500, illetve 1000 méteres táv vár. A leggyorsabbakat kupával, illetve oklevéllel is jutalmazzák.

A sportesemény alatt a sportolóknak, tanároknak, hozzátartozóknak, vendégeknek és bármely külső érdeklődőnek az iskolaorvosi rendelőben ingyenes szűrővizsgálatokat ajánlanak a szervezők. A komplex vizsgálatban melanómaszűrés, vérnyomásmérés és -elemzés, vércukorszintmérés, szűrő bőrgyógyászati vizsgálatok, sportpszichológiai tesztvizsgálat, sportpszichológiai és életvezetési tanácsadás, valamint egészségügyi és táplálkozási tanácsadás is lesz.

A vizsgálatok, amelyeket egy fővárosi magánklinika orvosai, pszichológusai végeznek, önkéntesek és ingyenesek. Az eredményeket a kliens e-mail-ben kapja meg. Érdeklődni a 06-33/419-602-es telefonszámon, az [email protected] e-mail-címen, Mármarosi János testnevelőnél (70/341-9877), valamint Baranya Istvánnál (30/396-7907) lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában