Labdarúgás

2021.10.08. 14:00

Hősi halált halt kollégájukra emlékeztek a rendőrök a tatabányai tornán

Borbély Zoltán 13 éve halt meg szolgálatteljesítés közben. A róla elnevezett emléktornát 13. alkalommal rendezték meg, az Esztergomi Rendőrkapitányság nyert.

Kemma.hu

Borbély Zoltán 13 éve halt meg szolgálatteljesítés közben. A róla elnevezett emléktornát 13. alkalommal rendezték meg, az Esztergomi Rendőrkapitányság nyert.

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság már 13. alkalommal rendezte meg a Borbély Zoltán Emléktornát, ezúttal Tatabányán. A rendőrség a versennyel évről-évre a 2008-ban, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz hadnagynak állít emléket. A meghívásos kispályás labdarúgó tornán a rendőrkapitányságok és a főkapitányság csapata is képviseltette magát.

A sportrendezvényt Buzonics Ferenc r. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg, aki sportszerű küzdelemre buzdította a résztvevőket, összesen 8 csapat tagjait.

A tizenharmadik Borbély Zoltán Emléktornát végül az Esztergomi Rendőrkapitányság csapata nyerte, a második helyezett a Tatai Rendőrkapitányság csapata lett, a dobogó harmadig fokára a megyei rendőr-főkapitányság csapata állhatott. A díjakat Buzonics Ferenc r. ezredes és Ica néni, Borbély Zoltán édesanyja adta át.

Borbély Zoltán szolgálatteljesítés közben hunyt el. Kollégái nem felejtik (Fotó: police.hu)

Mint arról korábban beszámoltunk, Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy 2008. február 11-én szolgálatteljesítés közben vesztette életét Esztergom-Kertvárosban. Járőrtársával este tíz órakor szálltak ki egy családi házhoz, ahol egy 53 éves ember bántalmazta idős édesanyját. Az udvar felől közelítő rendőrökre a férfi a nyári konyhából lövéseket adott le, és eltalálta Borbély Zoltánt, aki a helyszínen életét vesztette. Egy hónapja volt rendőr. Gyilkosa életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Emlékére 2010-től február 11-e a rendőrség hivatalos véradó napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában