futás

2021.08.02. 17:38

Tatai siker született a tatai minimarathonon

Ismert arcok is rajthoz álltak a vasárnapi futóversenyen. A félmaratoni távon hazai siker született.

H. I.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Vasárnap rendezték Tatán a XXXVIII. Tatai Minimarathon és Félmaraton nemzetközi utcai futóversenyt, amelyre a rendezők, Tata Város Önkormányzata, a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület, valamint a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. várta a nevezőket.

A verseny délben kezdődött óriási forróságban, egyéniben 13,5 és 21,1 kilométeren indulhatnak a nevezők, emellett háromfős (férfi, női) váltók számára is hirdetnek versenyt előbbi távon. A 13,5 kilométeres versenyt 49:41-es idővel a fővárosból érkező Balázs Levente nyerte, a hölgyeknél a győri Gulyás Krisztina diadalmaskodott 49:46-tal. A váltóknál a TSC futói nevű csapat (Szabó Benjamin, Háder Olivér, Árvai Róbert) volt a legjobb, 47:21-es összidővel.

A 21 kilométeres félmaratonon szintén budapesti sportoló nyakába került az arany, hiszen Csontos Imre végzett az élen, akinek 1:18:59 volt a végső ideje, megelőzve öt perccel a szintén fővárosi Szedlák Csabát. A nőknél tatai siker született ezen a távon, hiszen 1:47:54-es idővel Mehravi Dalma végzett az élen, bő hét perccel megelőzve a második Kassay Tímeát.

Mint azt máőr a Kemma.hu is megírta: ezen a távon országosan is ismert arcok is elindultak, hiszen a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci, illetve a DVSC korábbi klasszisa, Dombi Tibor is szép eredményt ért el. A Tata legszebb részein megrendezendő verseny 1984 óta öregbíti a város jó hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában