kézilabda

2021.07.29. 14:00

Szívet kell cserélnie a Tatabányának

Nagyon nehéz lesz a bronz megvédése, vallja Matics Vladan vezetőedző, aki szerint a változások miatt kicsit szívet is kell cserélnie a Tatabányának.

Petrik J.

Matics Vladan szerint jó társaság jött össze Tatabányán, a felkészülés során több nagycsapatot is megvert a Tatabánya

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Matics Vladan, a bronzérmes Grundfos Tatabánya KC férficsapatának vezetőedzője a szezonra történő felkészülés előtt elmondta, hogy végre nem kell új csapatot építenie, mivel a gárda gerince – néhány távozó kivételével – megmaradt. Ma már a szakvezető az akkori véleményét módosította. Különösen Sipos Adrián hirtelen távozása okozott számára fejtörést, hiszen az egykori, jól muzsikáló védőhármasból hírmondó sem maradt. Ilyés Ferenc befejezte sikeres pályafutását, Debreczeni Dávid visszaigazolt az FTC-hez, míg Sipos a Telekom Veszprém kötelékébe került. Ilyen kaliberű kéziseket pedig nem egyszerű pótolni.

– A legerősebb csapatrészünk a védelem volt – emelte ki Matics mester. – A változások miatt ezt most újra kell építeni.

Ez egy kicsit olyan, mintha szívet cserélnénk.

Többek között ezért, illetve a beállós posztra igazoltuk a fehérorosz Alekszej Ushalt és a horvát Darko Stojnicot, most pedig villámigazolással került a keretünkbe Bukarestből Viorel Fotache, aki védő és baloldali átlövő. Úgy gondolom, jelen állapotunkban nagyon nehéz lesz megvédenünk a harmadik helyünket. Abban reménykedem, hogy az új srácok mielőbb beépülnek a csapatba, ám az tény, hogy a mi játékrendszerünket nem egyszerű elsajátítani.

A szakvezető szólt a stábon belüli változásokról is. Nagy Péter mellett a kapusok felkészülését immár a bosnyák Harisz Porovics is segíti, aki jelenleg a magyar válogatott kapusedzőjeként is tevékenykedik. Az új idényben a csapat erőnlétéért Nagy Ábel és Kanyó Bence duója felel.

A Kék Tigrisek egyébként hétfő óta gyakorolnak közösen, kedden pedig már az új igazolás, Fotache is csatlakozott a társasághoz. A gárda napi két edzéssel készül az előttünk álló szezonra, illetve a felkészülési mérkőzésekre. Délelőttönként a kondíció megszerzésén van a hangsúly, délutánonként pedig a labdáé a főszerep.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában