bajnokság

2021.06.18. 12:34

Szakértőnk reagált az éles Eb-kommentekre

Vincze István szerint a Portugáliától elszenvedett háromgólos vereség ellenére is dicséret illeti a magyar labdarúgó-válogatottat, a szurkolók számára pedig óriási élmény, hogy egy ilyen fantasztikus esemény részesei lehetnek.

K. A.

Sallai Roland a magyar-portugál Eb-mérkőzésen

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

A magyar válogatott Portugália ellen elszenvedett 3-0-s veresége után több szurkolói komment is érkezett a kemma.hu-ra a mérkőzéssel kapcsolatban. Hírportálunk Eb-szakértőjét, a Tatabányai Bányász egykori válogatott támadóját, Vincze Istvánt kértük fel, hogy reagáljon néhányra.

Egyesek szerint senkit sem érdekel, hogy 84 percig jól játszottunk, ha aztán kaptunk hármat.

– Ne feledjük, hogy a portugál válogatott már az ötödik percben vezetést szerezhetett volna, ha Jota nem önző és Ronaldóhoz passzol. Akkor nyilvánvalóan máshogy alakul a mérkőzés.

Jól tartottuk magunkat egy erősebb ellenféllel szemben, Gulácsi remekül védett, de az első, megpattanó lövésből kapott szerencsétlen gól megtörte a csapatot.

Nem szégyen a vereség, a háromgólos különbséget viszont túlzónak tartom, ráadásul szerintem a portugálok tizenegyese sem volt jogos. Persze azt is látni kell, hogy az előrejátékunk akadozott. Összességében azonban le a kalappal a fiúk és természetesen a fantasztikus magyar szurkolótábor előtt is.

Annak a kérdésnek az eldöntésével, hogy a mostani Eb-csapatunk jobb, vagy a 2016-os, Pilu még várna.

– Még csak egy mérkőzésen vagyunk túl, így erre a kérdésre még korai lenne válaszolni. Egyébként is nehéz összehasonlítani a két csapatot, hiszen a keretünk megváltozott az elmúlt öt évben. A franciaországi tornán minden poszton volt egy nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékosunk, a kapuban Király Gábor, a védelemben Juhász Roland, a középpályán Gera Zoltán, vagy a támadósorban Dzsudzsák Balázs. Manapság talán kevesebb a kiemelkedő képességű játékosunk, de a csoportunk is erősebb, mint öt éve. Bár a portugál csapat játékából hiányoltam a sprinteket és a minőségi futásokat, úgy gondolom, hogy most erősebbek, mint 2016-ban, amikor megnyerték az Eb-t. Két éve győztek a Nemzetek Ligájában és nem becsültek le minket. Ebből a négyesből jóval nehezebb továbbjutni, mint öt éve.

És hogy rossz-e a magyar labdarúgás a vereség miatt?

– Ez a 3-0-s vereség is bizonyítja, hogy nem tartozunk az európai elithez,

de azért azt ne felejtsük el, hogy erre az Eb-re ki is kellett jutni,

emellett a magyar válogatott tavaly megnyerte a csoportját a Nemzetek Ligája B-divíziójában és feljutott az A-ba, a legjobbak közé. Lehet, hogy kevés a nemzetközi szinten magasan jegyzett játékosunk, de jó csapatunk van. Emellett óriási előrelépés a magyar labdarúgás számára, hogy van egy olyan stadionunk, mint a Puskás Aréna és hogy hazai pályán, saját szurkolóink előtt játszhatunk Eb-mérkőzéseket. Bár jómagam nem voltam ott a meccsen, de aki átélhette ezeket a pillanatokat a vonulástól kezdve a mérkőzést lezáró hármas sípszóig, annak minden bizonnyal életre szóló élmény marad.

Ez az Európa-bajnokság egy igazi fociünnep az ország és a fantasztikus magyar szurkolótábor számára,

még akkor is, ha ha a sorsolás után már látni lehetett, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.

Szakértőnk korábban már megszólalt a meccsel kapcsolatban, mint elmondta, a magyarok megérdemlik a kalapemelést a teljesítményükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában