vincze pilu

2021.06.17. 17:30

Szakértő szemmel a magyar-portugálról: le a kalappal a csapat és szurkolók előtt is

Állandó szakértőnk, Vincze István volt válogatott labdarúgó szerint a háromgólós magyar vereség túlzó volt a portugálok elleni Eb-csoportmeccsen.

K. A.

Budapest, 2021. június 15. Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2021. június 15-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Állandó szakértőnk, a magyar válogatott és a Tatabányai Bányász egykori remek csatára, Vincze István is értékelte a keddi, Magyarország–Portugália (0-3) mérkőzést.

– El kell ismerni, hogy a jobbik csapat nyert. Ha Jota az 5. percben lövés helyett passzol, már a legelején vezethettek volna a portugálok. Ettől függetlenül nagyon jól tartottuk magunkat, Gulácsi remekül védett, de az előrejátékunk akadozott. A végén kaptunk egy szerencsétlen gólt, ami eldöntötte a mérkőzést, a háromgólos vereség viszont túlzó.

Összességében le a kalappal a csapat és a szurkolótábor előtt is, fantasztikusak voltak.

Pilu azt is elárulta, hogy a pénteki meccshelyszínek egyikében ő maga is lőtt már gólt.

– Érdekes összecsapást várok a Dánia–Belgium találkozótól. Bár a végső győzelemre is esélyesnek tartott belga válogatott papíron erősebb, szerintem ezúttal nem tud nyerni, döntetlenre végződik a mérkőzés. A dánoknak jó játékosaik és jó csapatuk van, hazai pályán kiharcolják a döntetlent, 0-0 vagy 1-1 lesz a vége – latolgatta az esélyeket Vincze István.

Utóbbi mérkőzést egyébként abban a Parken Stadionban rendezik, ahol annak idején Pilu is szerzett gólt.

– 1994 tavaszán a magyar válogatottal jártunk Koppenhágában, ahol már a 2. percben gólt lőttem, majd Klausz Laci kihagyott egy ziccert. Közel álltunk a bravúrhoz, de végül a dánok fordítottak és 3-1-re nyertek – emlékezett a tatabányai csatárlegenda.

További részletek a 24 Óra június 18-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában