Európa-bajnokság

2021.06.22. 13:42

Lesz Münchenből magyar város? A tardosi drukkereken nem fog múlni, az biztos

Münchenben szurkol a magyarok harmadik csoportkörös Eb-meccsén a tardosi, vértestolnai, tatabányai drukkerekből álló baráti társaság. A csapat nagyja már megérkezett Németországba, a megyeszékhelyről pedig kedden indultak el még ketten. Nem ez az első közös útjuk.

Sz. A.

Münchenben szurkol a magyarok harmadik csoportkörös Eb-meccsén a tardosi, vértestolnai, tatabányai drukkerekből álló baráti társaság.

Forrás: Beküldött

Fotó: Recsák Barna

– Összetartó csapat vagyunk. 2003-ban volt az első túránk, azóta ahova tudjuk, követjük a válogatottat, de nem csak a focistákat, hanem a kézilabdázókat, jégkorongozókat is például – árulta el Münchenből a Kemma.hu-nak Recsák Barna, aki édesapjával és a többiekkel együtt a Puskásban is mindkét Eb-meccsen ott szurkolt most a magyaroknak. Mint mondta, a vonaton arról beszélgettek Németország felé, hogy ha továbbjut a magyar válogatott, akkor még egy következő körös kirándulást is összehozhatnának.

A német Covid-szabályozásokról is megkérdeztük Barnát. Mint elárulta, kint még 11-kor bezár minden étterem és bár.

– A stadionba is úgy fogunk bejutni, hogy akinek EU által elfogadott oltása van, az átveheti a karszalagját ugyanúgy, mint Pesten, akinek viszont keleti, annak tesztet kell csináltatnia a mérkőzés napján. Ez egy 15 perces gyorsteszt lesz egyébként – részletezte a fiatalember, aki arról is beszámolt, hogy kint egyre jobb a hangulat, sok magyar érkezik vonattal.

A lelkes csapat odakint szurkol a magyaroknak a németek elleni Eb-meccsen (Fotó: Recsák Barna / Beküldött)

Persze az esélylatolgatást sem hagyhattuk ki beszélgetésünkből.

– Reménykedünk, reménykedünk, és azt érezzük, hogy van esélyünk nyerni.

Akkora szíve van a csapatnak, hogy megérdmelnénk a győzelmet.

Egy 0-1-es, 0-2es eredménnyel, amit én várok is, továbbjuthatnánk akár második helyen is, ha úgy alakulna a másik meccs – elemzett Barna, aki szerint a német drukkerek nagyon barátságosak, de szerintük esélyünk sincs, nagyon ki fogunk kapni.

– Reméljük, nem így lesz – tette hozzá mindehhez a lelkes szurkoló, aki a társaival együtt 2016-ban is végigkísérte a válogatottat természetesen. Ott voltak Bordeux-ban, Lyonban, Tolouse-ban és természetesen Marsielle-ben is, amikor az magyar város lett a drukkereknek hála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában