tokió

2021.06.15. 07:48

A komáromiak fiatal sportlövő büszkesége már biztosan ott lesz az olimpián

Hétfőn kihirdették az idén nyárra halasztott tokiói olimpián induló magyar sportlövő-válogatott összetételét, melynek Pekler Zalán is tagja lett.

H. I.

Buenos Aires, 2018. október 5. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai információs szolgálata (OIS/IOC) által közreadott képen Pekler Zalán gyakorol a 10 méteres légpuskás lövészet elõtt a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián 2018. október 4-én. (MTI/EPA/OIS/IOC/Jonathon Nackstrand)

Forrás: Beküldött

Fotó: Jonathon Nackstrand

A hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöksége a hétfői ülésén hagyta jóvá a csapatot. A világ- és Európa-bajnok Sidit az MSSZ fegyelmi bizottsága múlt szerdán első fokon egy évre eltiltotta a versenyzés mellett az edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől, mert a márciusi indiai világkupaversenyen a vádak szerint jogosulatlanul bement Péni István szobájába.

A Delhiben rendezett vk-verseny után Péni pozitív doppingmintát adott, a nemzetközi szövetség viszont közvetlenül az eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette őt, miután illetékes testülete arra a megállapításra jutott, hogy a magyar sportoló a szóban forgó doppingügyben vétlen, vele szemben szabotázs történt.

Az induló versenyzők: Major Veronika, Mészáros Eszter, Pekler Zalán és Péni István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában