kézilabda

2021.03.23. 22:32

Rangadót nyert az Esztergom, Kisbér pedig a férfibajnokság élére tört

Sikeres hétvégén vannak túl megyénk csapatai az NB II-es és a megyei bajnokságokban. Továbbra is az élen áll a Komárom VSE női és férfi, valamint az Esztergomi Vitézek női együttese, akikhez a Kisbér II. férfigárdája is csatlakozott.

Kun Attila

A házigazda Ácsi Kinizsi csapata (fehérben) megállította a Győrújbarátot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A hölgyeknél rang­adó várt az esztergomi csapatra, hiszen a listavezető Vitézek a második helyezett Vasas U22-t fogadta a harmadosztály Északi csoportjában. A gólokban gazdag találkozót a Vitézek nyerte, amely kilenc góllal verte egyik fő riválisát.

Az esztergomiak ezzel a győzelemmel továbbra is veretlenek és előnyük immár öt pont a második helyre feljövő Vác előtt. A Tatabánya és a Dorog ezúttal nem játszott, előbbi maradt a nyolcadik, utóbbi a kilencedik helyen. Az Északnyugati csoport listavezetője, a Komárom VSE sem lépett pályára a hétvégén.

A házigazda Ácsi Kinizsi csapata (fehérben) megállította a Győrújbarátot
Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

A férfiaknál megyei rangadót rendeztek északnyugaton, amelyen az első helyen álló Komárom a második félidőben elhúzva végül magabiztos győzelmet aratott a hetedik helyét megtartó Kisbér ellen. A KVSE előnye tíz pont a második helyezett ETO-SZESE U23 előtt. Az utolsó előtti, 11. helyen álló Ács legyőzte a Győrújbarátot, ezzel egy pontra megközelítette a tabellán hétvégi riválisát. A Tarján várpalotai fellépését elhalasztották. Bár a Tarján a negyedik helyre csúszott vissza, vesztett pontok tekintetében még a második legjobb a mezőnyben.

A Fejér–Komárom-Esztergom megyei férfibajnokság rangadóján a fordulót a második helyről kezdő Kisbér II. gólzáporos meccsen verte az addigi listavezető, egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Martonvásárt, ezzel megelőzte riválisát és átvette a vezetést a bajnokságban. A hölgyeknél a hatodik helyen álló Ács Martonvásár elleni hazai, valamint a 10. helyezett Környe móri fellépését is elhalasztották. A kilencedik Kisbér sem lépett pályára.

NB II., Északi csoport, női, 8. forduló:

Esztergomi Vitézek RAFC–Vasas SC U22 44-35 (22-16)

Északnyugati csoport, férfi, 16. forduló:

Komárom VSE–Kisbér KC I. 29-21 (13-12), Ácsi Kinizsi–Győrújbaráti TK 27-24 (14-13)

Fejér–Komárom-Esztergom megyei bajnokság, férfi, 13. forduló:

Kisbér KC II.–Martonvásári KSE 36-35 (19-16).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában