siker

2021.03.21. 21:17

A tatai vívó pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Kazanyban (videó)

Hatodik helyen végzett egyéniben Kun Anna az ötnapos kazanyi párbajtőr olimpiai kvalifikációs világkupán. A tatai vívó most először jutott világkupa verseny döntőjébe. Anna nem sokat pihenhet, hétfőn a csapatverseny következik.

K. D.

Kun Anna élete legjobb formáját hozta a kazanyi világkupán

Fotó: Augusto Bizzi

Nem csak a hazai pástokon vívott Kun Anna kiemelkedően az elmúlt időszakban, Plásztán Attila tanítványa nemzetközi közegben is bizonyított.

Kun Anna élete legjobb formáját hozta a kazanyi világkupán
Fotó: Augusto Bizzi

A világversenyen szombaton rendezték meg a női selejtezőket. Öt magyar lépett pástra, közülük hárman, Kun Anna, Muhari Eszter és Szász-Kovács Emese jutottak a vasárnapi főtáblára. Anna veretlenül, az egész mezőny legjobb indexével jutott a csoportmérkőzések után közvetlenül a legjobb 64 közé. A szintén tatai Büki Lilinek a csoportkör után két asszót kellett volna hoznia a továbbjutásért, de a másodiknál vereséget szenvedett.

Fotó: Augusto Bizzi

A legjobb 32 közé már csak Kun Anna került be a magyar csapatból. Végül a négy közé jutásért a német Ricarda Multererrel vívott rendkívül szoros asszót. Anna 15-14-re veszített, mindössze egyetlen tussal maradt le a dobogóról. Anna videóban jelentkezett be a versenyt követően, amelyben elmondta, nagyon boldog, hiszen ez pályafutása első világkupa döntője. Hangsúlyozta, már a csapatversenyre koncentrál, amely hétfőn kezdődik.

Eredmények

Női párbajtőr egyéni: 1. Injeong Choi (koreai), Aliya Luty (francia), Young Mi Kang (koreai), Ricarda Multerer (német)… 6. Kun Anna,... 46. Muhari Eszter, … 59. Szász-Kovács Emese, … 81. Büki Lili,… 100. Kardos Edina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában