siker

2021.03.02. 20:49

Hatalmas bravúr: a pilismaróti Pónya Sára kijutott a téli olimpiára

Therese Johaug óriási fölénnyel, közel egyperces előnnyel nyerte kedden a női sífutók szabadstílusú 10 kilométeres számát a németországi Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokságon. A mezőny egyetlen magyar indulója, Pónya Sára 81. helyen végzett a 88 fős mezőnyben, de teljesítménye így is olimpiai kvótát ért a 2022-es, pekingi téli játékokra.

Kemma.hu/MTI

Forrás: Beküldött

Az immár 12-szeres világbajnok Johaug címvédéséhez kétség sem férhetett, az első ellenőrzőponttól kezdve élen állt, előnyét pedig fokozatosan növelve hatalmas fölénnyel győzött. Mögötte a svéd Frida Karlsson lett a második, aki egyedüliként tudott Johaughoz képest egy percen belül maradni, míg harmadikként az ugyancsak svéd Ebba Andersson végzett.

A sílövészetben is versenyző Pónyának ez volt az utolsó esélye, hogy teljesítse a nemzetközi szövetség által az olimpiai induláshoz előírt szintet, s bár több mint nyolc perccel elmaradt Johaugtól, ezt így is elérte. Ez azt jelenti, hogy – a férfiakhoz hasonlóan – Pekingben nemzet jogán legalább egy magyar női sífutó indulhat majd jövőre.

Eredmények

Sífutás, női szabadstílusú 10 km, világbajnok:

1. Therese Johaug (Norvégia) 23:09.8 perc

2. Frida Karlsson (Svédország) 54.2 másodperc hátrány

3. Ebba Andersson (Svédország) 1:06.9 perc hátrány

...

81. Pónya Sára 8:08.9 perc hátrány

– Itt előzetesen kisebb esélye volt, mint a múlt heti selejtezőben, de megérte visszajönnie a hétvégi biatlonversenyről. Ez volt az utolsó lehetőség, és mikor csinálja meg, ha nem most? – értékelt boldogan az MTI-nek Kónya Bálint szövetségi kapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában