labdarúgás

2021.03.31. 13:18

Elképesztő gólparádé: a 13 éves bakonyaljai focistalány 16-ot lőtt egy meccsen

Öt csapat is tíz gólt szerzett az U19-es bajnokságok első-, és másodosztályában az elmúlt fordulókban, Farkas Zoltán egymaga 12 találattal zárta a korábbi hétvégét. Pusztai Barbara nem elégedett meg ennyivel, ő 16 alkalommal volt eredményes a saját klubja ellen.

Herczeg István

Nemcsak a felnőttek, de a fiatalok is viaskodnak hétről hétre a megyei bajnokságokban. Az U19 első osztályában ezúttal a 19. fordulót rendezték. A listavezető Zsámbék 4–2-re tudott diadalmaskodni hazai pályán a Mocsa ellen, a forduló rangadóját pedig a Bakonysárkány nyerte 2-0-ra a Koppánymonostor ellen, így a fordulót követően a hazaiak a második, a legyőzött vendégek a harmadik helyen állnak. A Tata 6–2-re győzött a Nyergesújfalu ellen, ez a találkozó hozta a legtöbb gólt. Ácson is hat gól esett, itt a hazaiak ebből ötöt rúgtak, míg a Nagyigmánd csak egyet. A Vértessomló rangadót nyert az Oroszlány ellen 1–0-ra, így a két csapat között már csak egy pont a különbség. A góllövőlistán jelenleg a bakonysárkányi Merkl Balázs áll az élen, 33 találatnál jár, magabiztosan megelőzve a 26 gólt jegyző zsámbéki Sugár Somát. A következő fordulóban a listavezető Zsámbék a sereghajtó Nagyigmánd ellen lép pályára, így a zöld-fehérek egy nagyot léphetnek a bajnoki cím felé.

A másodosztályban is potyogtak a gólok

A megyei másodosztály Déli csoportjában potyogtak a gólok a 18. fordulóban, de a hétvégi, 19. körben is. Az előző előtti fordulóban az Almásfüzitő 19–0-ra nyert a Csém ellen, itt a hazaiak támadója, Farkas Zoltán 12 gólt szerzett. Azon a hétvégén az Ászár 10–3-ra nyert Császáron, a Környe 11–1re Kocson, a Kisbér pedig 10–4-re hazai pályán a Szákszend ellen. A mögöttünk tudott hétvégén a Tatabányai Vasas 12–0-ra győzött a Bana ellenfeleként, a találkozón kilenc hazai játékos is eredményes volt. A Szákszend 11 találatát 7 játékos hozta össze a Csém ellen. A bajnokságot a Kisbér vezeti a Környe ellen, a góllövőlistán pedig Farkas Zoltán áll a legjobb pozícióban, aki már 67 góllal áll.

Északon ennél jóval kiegyensúlyozottabban alakult a 19. forduló: a Gyermely és a Csolnok 2–2-es döntetlent játszott. A Tokod már a 2. percben megszerezte a vezetést a Sárisáp ellen, ám végül 3–2-re a vendégek nyertek. A Piliscsév játék nélkül verte a Szárligetet. A forduló legtöbb találatát hozó mérkőzésén a Hajdu Antal FDSE 7–1-re győzött a Bajna ellen. A bajnokságot a Pilismarót vezeti, megelőzve a Hajdu Antal FDSE gárdáját.

A női utánpótlás U18-as korosztályában három mérkőzést rendeztek a hétvégén. A Tatabánya 3–1-re győzte le a Tatát idegenben, pedig a hazaiak szerezték meg a vezetést. A listavezető Fortuna SE 2–0-ra győzött a Zsámbék otthonában, míg a Szákszend 11 gólt rúgott Mezőfalván. A mezőfalvi gárda jelenleg a sereghajtó, pontot még nem szerzett. A góllövőlistát Talyán Mária vezeti, aki 33 találattal jelentkezett eddig.

16 gólt lőtt a kisbéri lány

A női U15-ös bajnokságban igen érdekes helyzet alakult ki, hiszen a Kisbér két csapatot is indított ebben a korosztályban. Az előző játéknapon a Kisbér I. csapott össze a Kisbér II.-vel, és kettes csapat 24–1-re diadalmaskodott. Pusztai Barbara Mária 16 gólt szerzett, pedig még csak 13 esztendős. A másik mérkőzésen a Dorog 7–2-re verte a Bakonysárkányt.

A tabellát a Tatai AC vezeti, hatból hat mérkőzést megnyert, míg a Kisbér I. még egy pontot sem szerzett a bajnokságban. A góllövőlistát nem meglepő módon a már előbb említett Pusztai Barbara Mária vezeti, összesen már 27 alkalommal volt eredményes, ehhez eddig öt találkozó kellett neki.

A nőknél a felnőtt bajnokság az előttünk álló hétvégén veszi majd új kezdetét. Itt a Fortuna SE várja az élről a tavaszi folytatást, a Dorog pedig három ponttal a komáromiak mögött áll a második helyen. A Tata itt még nem szerzett pontot. A legtöbb gólt Lelovics Nóra szerezte ezidáig, 29 alkalommal ünnepelhetett ősszel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában