Grundfos TKC

2021.02.11. 21:34

Hősiesen küzdött, de második mérkőzésén is alulmaradt a Tatabánya

Két nap alatt a második mérkőzését is lejátszotta a Tatabánya északmacedón riválisa otthonában. Ám ezen a találkozón sem volt szerencséje a pályaválasztóként a küzdőtérre lépő Kék Tigriseknek, miután háromgólos vereséget szenvedtek egy olyan összecsapáson, amelyen a siker kapujában buktak el…

Petrik József

Bartucz László jól védett, de ez is kevésnek bizonyult az első pont megszerzéséhez

Forrás: eurohandball.com

Matics mester kicsit változtatott előző napi kezdőcsapatán, és ezúttal a Grundfos Tatabánya is egy másik arcát mutatta. Jóval koncentráltabbnak, összeszedettebbnek tűntek a Kék Tigrisek.

A szervezett és hatékony védekezésnek, valamint a kapuban Bartucz bravúrjainak köszönhetően az első játékrészben végig vezetett a pályaválasztó. Ennek köszönhetően kétgólos előnnyel mehetett pihenőre, miközben az első harminc perc során kétszer négy góllal is vezettek Ancsinék…

Bartucz László jól védett, de ez is kevésnek bizonyult az első pont megszerzéséhez (Fotó: eurohandball.com)

Szünet után azonban – az első perceket leszámítva – „beragadt” a Tatabánya. Megszaporodtak az eladott labdák, a pontatlan, rossz ütemben adott passzok. Eközben a beállós játék is akadozott, emellett már a Bányász szélsői sem tudtak túl sokat hozzátenni a csapat eredményességéhez, és ezek a találatok végül nagyon hiányoztak.

Ennek ellenére – az előző meccshez hasonlóan – a végjátékig fej fej mellett haladt a két csapat. Aztán, amikor Sipos Adriánt a harmadik kétperces kiállítása után kizárták a játékból, a Grundfos KC a védelem oszlopát veszítette el. Ám ez nem függött össze azzal, hogy elharapództak a „házigazdánál” a rontott lövések is, amit ismét kegyetlenül kihasznált a Pelister.

Kézilabda Európa Liga, férfi, 7. forduló

Grundfos Tatabánya KC–Pelister (északmacedón) 21-24 (11-9)

Bitola, Mladost-csarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Kursad, Ibrahim (törökök).

TATABÁNYA: Bartucz – Molnár B. 3/2, Bozsovics 3, Juhász Á. 1, Debreczeni 1, Ancsin 4, Hornyák P. 1. Csere: Konecny (kapus), Sipos A., Ilyés, Győri M. 4, Zdolik 1, Nemes R. 1, Hornyák B. 2/1, Sunajko. Edző: Matics Vladan.

Az eredmény alakulása: 4. p.: 2-0, 12. p.: 5-1, 20. p.: 8-4, 25. p.: 9-8, 32. p.: 12-9, 39. p.: 14-14, 44. p.: 18-16, 53. p.: 19-20.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2.

A találkozó nagy részében sokkal jobban „nézett ki” a Bányász, mint az előző napi találkozón. A mérkőzést nézve meg is volt az esélye a Matics-csapatnak arra, hogy megszerezze első pontját vagy pontjait az EHF Európa Liga D-csoportjában.

Azonban ez elmaradt, mert az utolsó nyolc-tíz percben a Tatabánya jóval többet bakizott, mint riválisa. Ennek ellenére tiszteletreméltónak nevezhető a nehézségekkel küzdő magyar gárda helytállása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában