online ifjúsági világkupa

2020.11.21. 19:58

Remekeltek az oroszlányi súlyemelő lányok: országos csúcs és ifjúsági rekord is született

Bravúrosan szerepeltek az oroszlányi súlyemelők az online ifjúsági világkupán: Szalai Lili országos csúcsot döntött, Mikhel Eszter serdülő rekordot állított fel.

Petrik J.

Szalai Lili élő adásban, a tatai edzőtáborból vett részt a szokatlan versenyen

Forrás: beküldött

Úgynevezett online ifjúsági világkupán szerepelt az Oroszlányi Városi SK két súlyemelője. Mikhel Eszter 10. lett, míg Szalai Lili a 9. helyen végzett. Ez utóbbi helyezés azért fontos, mert az összes magyar férfi-női versenyző között ő szerepelt a legjobban összetettben. Szakításban 6. helyen végzett 81 kilóval, lökésben 94 kilót teljesített, így összetett eredménye 175 kg, ami új ifjúsági országos csúcs.

Szalai Lili élő adásban, a tatai edzőtáborból vett részt a szokatlan versenyen
(Fotó: beküldött)

A szokatlan formában megrendezett viadal egyébként kiválóan sikerült. A szakemberek sem gondolták volna, hogy ilyen nagyon frappánsan gördülékenyen lesz a VK. Az OVSK sportolója a tatai edzőtáborban emelt, nagyon szigorú feltételek mellett. Csak a válogatott edzője, három segítővel, egy bíróval és egy informatikussal, valamint klubedzője, Bagócs János lehetett a verseny színhelyén. A gyakorlatok után pedig azonnal el kellett hagyni az edzőtermet és a létesítmény területét is.

Lilin kívül Mikhel Eszter szintén nagyon szépen helytállt, összetett 10. helyével. Úgy, hogy lökésben 9. lett. Ő is megjavított egy magyar csúcsot. 70 kilót szakított és 92 kg-ot lökött, ebben a fogásnemben ez az új serdülő rekord.

– A szakszövetség elnöke külön gratulált mindkét versenyzőm kiváló teljesítményéhez – emelte ki Bagócs János. – A nehézséget „csak” az jelenti, hogy mindkét versenyzőnk a hétvégén szintén dobogóra lép a felnőtt ob-n úgy, hogy Szalai Lili 16 éves első éves ifjúsági versenyző. Mikhel Eszter pedig 15 éves és serdülőkorú. De így is mindkettőjüktől dobogós helyet várok. Igaz tavaly Szalai Lili 15 évesen felnőtt magyar bajnokságot nyert, Eszti most indulhat először felnőtt ob-n. Ha minden összejön, akkor most is megismételhető Lili részéről, ha nem is a tavalyi teljesítmény, de az eredmény, illetve a helyezés. Az remek lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában