horgászat

2020.11.07. 06:02

Akár a jövő évi világ- és Európa-bajnokságon is szerepelhet az esztergomi pecás

Az 57. Egyéni Országos Horgász Bajnokság döntőjében összesítésben negyedik helyet ért el Csöregi Balázs, az esztergomi Vasas Horgászegyesület versenyzője.

R.V.

Forrás: Beküldött

A közelmúltban rendezték az 57. Egyéni Országos Horgász Bajnokság döntőjét, melyben összesítésben negyedik helyet ért el Csöregi Balázs, az esztergomi Vasas Horgászegyesület versenyzője. A horgász a tiszakécskei Holt-Tisza ágánál szerzett helyezésével bekerült abba a keretbe, melyből a jövő évi világ és Európa-bajnokság magyar csapatát választja ki Szénási Béla szövetségi kapitány.

– A világ legkomolyabb versenye a jelenlegi, hiszen jelen pillanatban hazánk válogatottja vezeti a FIPSed világranglistáját. A mezőny és a pálya is méltó egy döntőhöz, de akár egy világbajnoksághoz is – mondta a megnyitón Ambrus Tibor, a Magyar Országos Horgász Szövetség Országos Horgász Szervezeti Szolgáltató Központ Horgászsport Szakszövetségi Iroda vezetője.

A Tiszakécskei Holt-Tisza-ág 6,8 hektáros vize dévérekben, kárászokban, pontyokban, balinokban gazdag – legalábbis ezekre lehet alapozni a horgászatot. A limitet ezúttal szűkre szabta a versenybizottság: 12 liter etetőanyagból és 2 liter élő csaliból kellett gazdálkodni.

Csöregi Balázs elmondta: négy napon keresztül, négy órás szakaszokban folyt a verseny. A változékony idő próbára tette a horgászokat, mivel viszonylag kevés hal volt a vízben, és azok is nagyon finoman ettek. A legjobb eredményeket pici úszóval, pici horoggal lehetett elérni. Nehéz volt a halfogás, a szeles időben kontroll alatt tartani a szereléket embert próbáló feladat volt. A versenyen nagy szerepe volt annak is, kit milyen helyre sorsoltak. A bajnokságon megyénkből még ifj. Jerabek Antal vett részt a Vértesaljai Horgász Egyesületből. Az országos bajnokságra első fordulóban nevezett több száz induló közül kemény munkával, az összesítettben a 21. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában