Ultrabalaton

2020.10.18. 13:15

Kávé mellé sebtapasz: meghódították a Balatont a szomódi Fröccsöntők

A szomódi Fröccsöntők 15 fős alakulata nyakába vette a Balatont és 20 óra leforgása alatt körbefutották. Kávé mellé pedig sebtapasz járt nekik.

Krupánszki Máté

Forrás: Beküldött

Mindig nagy csodálattal figyelem azokat az embereket, akik sem idejüket, sem energiájukat nem sajnálják arra, hogy fizikai határaikat feszegessék, legyen szó akármilyen testmozgásról. Október első hétvégéjén rendezték meg 14. alkalommal az NN Ultrabalatont, ahol a futás szerelmesei birkózhattak meg a nem mindennapi, 217 kilométeres távolsággal. Kimondva magamban ezt a számot rögtön az villan át az agyamon, hogy ez azért még kocsival sem a túl kényelmes kategóriába tartozik már, hát még, ha futva kell ezt teljesíteni.

Komárom-Esztergom megyéből pedig többen gondolták úgy, hogy akár csapatban, akár egyénileg nekivágnak a hihetetlen távnak és meghódítják a Balatont. Maráz Zsuzsanna esztergomi futónk egyéni női kategóriában elsőként ért a célba. A szomódiak is álmodtak egy nagyot és a tavalyi kaland után úgy gondolták, hogy ismét nekivágnak csapatban. A cél nem volt más, mint megdönteni a tavalyi 22 óra 15 perces időt.

A fizikai terhelés mellett ez egy nagyszerű kaland is volt a Fröccsöntők számára, akik két kisbusszal érkeztek a Balaton-partra. A csapatot szakavatott sofőrök vitték és bringások kísérték pontról pontra. Mondhatnánk ennek tükrében, hogy már csak futni kellett, de hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy kényelmes a buszban pihenni és várni a futást, pláne, ha az időjárás sem túl kegyes.

A szomdódi titánok azonban ezek a tényezők mit sem zavarták. Szombaton délelőtt 10 óra 20 perckor nekiiramodtak és onnantól nem volt megállás egészen vasárnap reggel 6 óra 25 percig. A fiúk és lányok egyaránt beleadtak mindent, hogy végül megdönthessék a tavalyi idejüket. Minden versenyző nagyjából 20 kilométeres futással vette ki a részét a Balaton meghódításából. Szili Dávidnak sikerült egy 10 kilométeres etapot 45 perc alatt teljesítenie, amellyel a 41. legjobb időt produkálta saját szakaszán. Fehér Benjamin pedig összetettben 31. lett a balatonberényi futásán.

Az időjárás egy ideig tartotta magát, azonban a csapat utolsó 3 tagjának már szakadó esőben kellett éjszaka teljesíteni a saját futását. Természetesen a kimerültség és fáradtság is jelentkezett a csapatnál, amely vicces szituációkat és újabb élményeket is szült. Előfordult, hogy teljesen más csapat versenyzőjét buzdították összekeverve saját futójukkal. De a hab a tortán egy fonyódligeti kávézóban jött el. A kávéhoz járó kanálka csomagolását valamiért sebtapasznak titulálták és meg is kérdezték: itt a kávé mellé jár sebtapasz? A pultból érkezett a döbbent válasz, hogy az nem az, majd mindenki hatalmas nevetésben tört ki.

Megküzdöttek az időjárással, rengeteg bogárral és saját magukkal is, de végül amiért jöttek, azt maximálisan teljesítették. A szomódi Fröccsöntők több mint 2 órával megdöntötték a tavalyi idejüket és végül 20 óra 5 perces idővel haladtak át a célvonalon. Nagyszerű teljesítményükkel a több mint ezer induló csapatból a 242. helyet zsebelték be. A büszke brigád pedig már most nekilátott a jövő évi részvétel szervezésének.

Csapattagok

Futók: Zantleitner Ágnes, Zantleitner Nóra, Szabó Renáta, Körmendi-Horváth Barbara, Szili Dávid, Kristóf Ádám, Zink Tamás, Fehér Benjámin, Sekk Gábor, Horváth Csaba, Nagy Péter

Bringás kísérők: Pongrácz Gyula, Klausz Péter

Sofőrök: Fesszer Péter, Bokros Adrienn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában