a hónap fogása

2020.10.28. 14:00

Kapitális halszörny sem állíthatta meg a nyergesi pecást – díjat ért a fogás

Az ősz első Hónap Fogása játékának eredményei, díjazottjainknak a közelmúltban szerkesztőségünkben adtuk át a Tímár-Mix által felajánlott ajándékcsomagokat.

Raffael Veronika

Forrás: Beküldés

A szeptemberi Hónap Fogása díjat a dorogi származású Földesi Milán nyerte. Ezúttal ezüstérmet nyert a süttői Fülöp Sándor, illetve a dobogó harmadik fokán a Nyergesújfaluról származó Kovács Pál végzett. Nyerteseink bővebben is megosztották velünk fogásaik történetét.

Földesi Milán 18 kilogrammos tövesével zsebelte be az első helyet, elbeszélése alapján mástól kapta a motivációt, hogy nevezzen. – A barátnőm talált rá a versenyre, miatta neveztem be – árulta el aranyérmesünk, aki nem is eredménytelenül határozta el magát, hiszen a Hónap Fogása cím mellett egy 5000 forintos Tímár-Mix utalvánnyal és egy 10 literes Quechua hűtőtáskával lett gazdagabb.

Fotó: Beküldött

Az eddigi legnagyobb fogásával nevező, mindössze 21 éves díjazottunk elárulta: gyermekkora óta hobbija a horgászás.

– A nagypapám ismertetett meg a tevékenységgel, őt kísértem el számos alkalommal a Duna partjára. Később így vált szenvedélyemmé a horgászat – mesélte az első helyet érő töves horgásza.

Legyen öné a hónap fogása!

Virtuális horgászjátékunkban a 24 Óra és a Kemma.hu arra kéri a Komárom-Esztergom megyei sporttársakat, hogy mutassák meg olvasóinknak büszkeségeiket, és írják meg legjobb horgásztörténeteiket. A szeptemberi fordulót követően, most az októberi, negyedik fordulóra várjuk a jelentkezőket még néhány napig. Látogatóink szavazatai alapján júliustól októberig havonta jutalmazzuk a hónap fogásait. A három legnépszerűbb képért minden hónapban 5 ezer forint értékű etetőanyag-ajándékcsomag jár a Tímár Mix jóvoltából. A legtöbb voks pedig további nyereményeket, hűtőtáskát, horgászszéket ér. És hogy felpörgessük a hideg novembert is, az év fogása címért megrendezzük a négy megelőző hónap dobogósainak versenyét!

Régi ismerősként üdvözöltük második helyezettünket, Fülöp Sándort, akit a Duna ezúttal egy gyönyörű, négykilós süllővel ajándékozott meg. A horgász ezalkalommal is Marci fiával és sógorával indult útnak csónakkal. –Az esti órákban indultunk, fél órán belül jött is a viszonylag kicsi, de annál mutatósabb hal – emlékezett vissza a múltkori alkalommal a harmadik helyen végzett Fülöp Sándor

Fotó: Beküldött

Édesapja hatására Fülöp Marcell egy amúrral nevezett, amit teljesen külön, egyedül fogott; remélik, hogy a következő fordulóban ő is érhet majd el helyezést. Ezüstérmesünk sem adja fel, nem titkolt célja, hogy övé legyen az Év Fogása cím.

A szeptemberi forduló bronzérmesének méretes harcsa akadt a horgára, hatalmas fogását felesége segített kiemelni. – A feleségem először beleesett a tóba, mert a hal megrázta a fejét és visszaúszott – emlékezett vissza a horgász. – Ketten aztán végül sikeresen kiemeltük, a képet a kislányom csinálta. Ez a harcsa méretéből ítélve körülbelül harmincnál is több éves lehetett. Korára való tekintettel és elvből később sikeresen visszaengedtük – tette hozzá Kovács Pál.

Fotó: Beküldés

– Többféle módszert szeretnék kipróbálni. Most, hogy vége a harcsás idénynek, csukás időszak kezdődik. Elvileg a nyergesi tavakban van ennél nagyobb harcsa is, szeretném kifogni – árulta el terveit harmadik helyezettünk.

Nem csak egyéni hobbi

Legutóbbi fordulónk díjazottjaiban közös vonás, hogy szeretnek társaságban horgászni. Földesi Milán amikor csak teheti vízközelben van; megyeszerte számos vízben halászik, olykor egyedül, néha azonban barátai társaságában pecázik. Fülöp Sándor gyermekével vállvetve, Kovács Pál pedig családja társaságában szereti űzni kedvenc hobbiját: – A fogás napján hárman voltunk a nyergesújfalui négyes tó partján. Amikor lehet, többen megyünk horgászni: van, mikor édesapám és a nagybátyám is elkísér minket. Visszük a sátrat, a kislányom sátrat állít, a többiek főznek valamit a bográcsban, így közben én is tudok élni a szívemnek kedves szenvedélynek, a horgászatnak – mesélte mosolyogva Kovács Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában