verseny

2020.08.01. 11:30

Videón a 37. Tatai Minimaraton rajtja

A versenyzők lezárt útvonalon teljesítik a 13,5 kilométeres mini- és a 21 kilométeres félmaratoni távokat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Augusztus 1-jén 11 órakor rajtolt a 37. Tatai Minimaraton és Félmaraton a Magyary Zoltán Művelődési Háznál, a Váralja utcában. A rekkenő hőségben ismét több százan teszik próbára kitartásukat és akaraterejüket.

A rajtnál Michl József polgármester köszöntötte a versenyzőket. Kiemelte Tata testvérvárosaiból, Alkmaarból és Gerlingenből érkezett versenyzőket, illetve egy újszászi futót, Fehér Jánost, aki eddig az összes Minimarathont végigfutotta.

Tata testvérvárosaiból is érkeztek futók (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Tata Facebook-oldalán élőben is lehetett követni a verseny indulását. A futók a rendőrség által lezárt útvonalon teljesítik a 13,5 kilométeres távot.

Ahogy arról beszámoltunk, Tatán 6 és 14 óra között lezárják a Váralja utcát a Hajdú utca és a Bartók Béla utca felől. Ezen a napon délelőtt 11-14 között időszakosan a Minimaraton útvonalán is korlátozások várhatóak. Az útvonalat a rendőrség biztosítja: Magyary Zoltán Művelődési Központ (Váralja utca) – Május 1. út – Komáromi út – Kossuth tér – Rákóczi utca – Hősök tere – Hajdú utca – Alkotmány utca – Tópart utca – Kodály tér – Malom utca – Hattyúliget utca – Damjanich utca – Petőfi Sándor utca – Agostyáni út – Bartók Béla utca -Váralja út – Magyary Zoltán Művelődési Központ vonalon.

Az elmúlt 36 év minimarathonjainak néhány érdekességét is felidézheti múltidéző cikkünk segítségével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában