Horgászat

2020.08.27. 17:25

Törpeharcsafogó versenyt rendeztek a Rüdiger-tavon

A Komáromi Horgász Egyesület immár nyolcadik éve rendez törpeharcsafogó versenysorozatot a Rüdiger-tónál, elsősorban a túlságosan elszaporodott állomány ritkítása céljából. A júniusban indult versenysorozat harmadik fordulóját, augusztus 22-én rendezték reggel hat órától, melyre ismét szép számmal neveztek kicsik és nagyok.

Kemma.hu

Forrás: komarom.hu

Kállai Ferenc, a Komáromi Horgász Egyesület elnöke elmondta, mintegy 38 pecás ragadott horgászbotot. Az első kettő fordulóban nem születtek nagy eredmények, de a harmadikban megteltek a vödrök. Az elnök kiemelte, ha 60-80 kilogrammal sikerült csökkenteni a törpeharcsa mennyiséget, akkor már sokat tettek a tó vízminőségéért. A verseny további célja az volt, hogy megkedveltessék a horgászatot a legkisebbekkel is. A megmérettetésre nagyon sok apuka és nagypapa vitte ki gyermekét, unokáját.

Megtudtuk azt is, hogy az Egyesület folyamatosan szépíti a tó környezetét. Az elmúlt időszak viharos időjárása a Rüdiger tavat sem kímélte. Sajnos villanyoszlopot is kidöntött a heves szél, a szigeten is kárt okozott, több fát derékba tört és tönkretette a hirdetőtáblát is. Az Egyesület tagjai most is azon dolgoznak, hogy a letört ágaktól, lomboktól megtisztítsák városunk kedvelt pihenőhelyét.

A Komáromi Horgász Egyesület három fordulós törpeharcsafogó horgászversenyének összesített végeredménye szerint első helyezést ért el Balogh Árpád 5,46 kilogrammal, második lett Farkas József 5,24 kilogrammal, míg harmadik helyen 4,31 kilogrammal Hujber Miklós végzett. A helyezettek horgászeszköz jutalomban részesültek. A Komáromi Horgász Egyesület szeptemberben felnőtteknek szóló versenyt rendez, szintén a Rüdiger tavon – írja a komarom.hu.

Legyen öné a hónap fogása!

Elindult virtuális horgászjátékunk, amelyben a 24 Óra és a Kemma.hu arra kéri a Komárom-Esztergom megyei sporttársakat, hogy mutassák meg olvasóinknak büszkeségeiket, és írják meg legjobb horgásztörténeteiket. Látogatóink szavazatai alapján júliustól októberig havonta jutalmazzuk a hónap fogásait. A három legnépszerűbb képért minden hónapban 5 ezer forint értékű etetőanyag-ajándékcsomag jár a Tímár Mix jóvoltából. A legtöbb voks pedig további nyereményeket, hűtőtáskát, horgászszéket ér. És hogy felpörgessük a hideg novembert is, az év fogása címért megrendezzük a négy megelőző hónap dobogósainak versenyét!

Éppen ennek apropójából várjuk olvasóink itteni horgásztörténeteit is. Küldjék be a nagy fogásokról készült képeket, sztorikat és nyerjenek, hiszen a hónap fogása második fordulójában is értékes nyeremények találnak gazdára. Az augusztusi fődíjért érkező szavazatokat szeptember 7-ig fogadjuk. A Hónap Fogása címért versenyző, három legtöbb szavazatot szerző versenyzőt a 24 Óra szeptember 11-én megjelenő számában mutatjuk be, benevezett fogásaik mellé csatolt történeteikkel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában