sport

2020.06.05. 11:08

Minimarathon, Old Lake Man és tóátúszás is lesz Tatán 2020-ban

A tatai polgármesteri hivatalban sajtótájékoztatón jelentették be, milyen nagy sporteseményeket szerveznek meg és pontosan mikor 2020-ban Tatán.

Kun A.

Több mint ezer induló tette próbára erejét az Old Lake Man triatlon rövid- és középtávú versenyén az Öreg-tóban, a körül, valamint Tata és Naszály között.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Június 6-án délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a tatai városházán, ahol bemutatták az év második felében tartandó nagyobb sportrendezvényeket. A koronavírus-járvány kezdete óta semmilyen sportrendezvényt nem szerveztek, most pedig arról számoltak be, hogy az év második felében mely jelentős programoknak ad majd helyet a város. Több rendezvény elmaradt a Covid miatt, így a Giro D'Italia is, amely érintette volna a várost.

A 2020-as tatai nagy sportrendezvények:

  • július 18-19.: Old Lake Man rövidtávú triatlon országos bajnokság
  • július 31.-augusztus 2.: országos strandröplabda-bajnokság, 1. forduló (Öreg-tó)
  • augusztus 1.: Tatai Minimaraton és Félmaraton
  • augusztus 21-23.: távcéllövő és történelmi íjász országos bajnokság (Réti-tavak, Nőtlen Tiszti Szálló, Tatai vár, Kastély-tér)
  • augusztus 30.: tóátúszás (Öreg-tó, Új Kajakház Ökoturisztikai Központ)
  • október 18.: őszi tófutás (Öreg-tó)
  • december 31.: szilveszteri tófutás (Öreg-tó)
  • A sajtótájékoztatón Michl József polgármester, Tompa Andor sportreferens, Purgel Zoltán alpolgármester vett részt, valamint a szervezők részéről Szalay Balázs (Magyar Röplabda Szövetség), Róth Balázs (Footour SE) és Kovács-Pataki Csenge (TTT-HSE Íjász Szakosztály) beszélt részletes a sportrendezvényeikről. Erről bővebben a 24 Óra június 6-i számában olvashatnak.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában