kihívó

2020.04.26. 07:08

Nem a fődíj, a verseny szeretete mozgatja az Exatlonban a tatabányai fiút

Hetek óta tart a két csapat küzdelme a fődíjért és a dicsőségért az Exatlon Hungary pályáin, ahol a fizikai teljesítmény számít. A tatabányai Bárdos László Gimnázium volt diákja az utolsó feltöltéssel érkezett a TV2 ügyességi és extrémsport-vetélkedőjébe.

K. D.

A tatabányai Bárdos László Gimnázium volt diákja az utolsó feltöltéssel érkezett a TV2 ügyességi és extrémsport-vetélkedőjébe, az Exatlonba.

Forrás: TV2

Az oroszlányi származású Kocsis Alexandra fitneszmodell után újabb megyei versenyző érkezett a tatabányai Herceg Alex Valentin személyében az Exatlonba. Alex ugyan nem a Bajnokok, hanem a Kihívók csapatát erősíti, mégis komoly sporteredményekkel büszkélkedhet. 2019 nyarán például a Bangkokban rendezett muaythai világbajnokságon bronzérmet szerzett.

[eweb-voting id="2283318"]

Karatéval kezdett, de már több mint tíz éve thai bokszol, amelyet azért választott, mert az álló harcművészetek közül ezt tartja a legkomplexebbnek. Azért jelentkezett az Exatlonba, mert mindig közel állt hozzá a sport és a versengés és meg szeretné mérettetné magát hivatásos sportolókkal szemben is. A családja mellett a barátai és barátnője is maximálisan támogatta őt abban, hogy részt vegyen ezen a versenyen.

Alex úgy gondolja, erősségei közé tartozhat a sportmúltjának köszönhető kitartása és céltudatossága. Nem a fődíjért, sokkal inkább a verseny szeretetéért jelentkezett. Ha mégis nyerne, az összegből jótékonykodna, segítene szüleinek.

– Mindenképpen vennék egy farmert is, mert a mamámat kiakasztom már a szakadt nadrágjaimmal – jegyezte meg a fiatalember.

Alex az utolsó játékosfeltöltés keretében érkezett. Vele együtt jött Dékány Dóra focista, valamint Belényi Bea személyi edző is. Utóbbi pont ezen a héten esett ki. A válogatott sportoló bemutatkozásakor azt mondta, nem tudja mennyire fogja tudni segíteni a csapatot, mert nem bunyózni kell, de bízik benne, hogy hasznos taggá válik.

Alexnek az első játéknapon sikerült hasznossá tennie magát, hiszen négy ­meccsből hármat is megnyert. Erőfeszítései ellenére is az ellenfél, azaz a Bajnokok nyertek, így ők költözhettek be a luxusvillába, amelyet ezen a héten is megőriztek, a Kihívóknak be kellett érniük a szerényebb faházzal.

Alex jó szériája nem maradt töretlen. Eredményei alapján a leg­gyengébb férfi játékos lett csapatában, így párbajoznia kellett az első hetén. Ádival mérkőzött meg, és harcolta ki, hogy játékban maradhasson.

Alex a TV2-nek több dolgot is elárult magáról, így például azt, hogy senkivel nem cserélne egy napra, de inspirálónak tartja Arnold Schwarzeneggert, aki európaiként bármibe, amibe belekezdett (sport, színészet, politika), azt végigvitte és sikeres lett benne. Az ifjú Kihívó mottója, hogy

„A lehetőség nem vár arra, hogy kész legyél – neked kell kész lenned akkor, amikor a lehetőség adott.”

Azt is elmondta, hogy a családja és a céljai fogják motiválni a verseny alatt, és hogy szeret a középpontban lenni, és szívesen túrázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában