kézilabda

2020.04.24. 21:10

A bajnokság után az EHF-kupában is befejezte szereplését a Tatabánya

Pénteken eldőlt, hogy az EHF-kupában sem folytathatják a kézilabdázók küzdelmeket, így a Tatabánya a bajnokság után a nemzetközi porondon is befejezte az idényt.

Kun Attila

Forrás: Facebook/Grundfos Tatabánya KC

Befejezte szereplését a Grundfos Tatabánya KC a férfi EHF-kupában is, hiszen pénteken eldőlt, hogy a hátralevő mérkőzéseket törölték. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága eldöntötte, hogy júniusban egyáltalán nem lehet meccseket rendezni, így vált biztossá, hogy a hazai bajnokság után nemzetközi színtéren sem léphet pályára a sorozatban nagy bravúrokat bemutató kék-fehér gárda.

Az is eldőlt, hogy december 28-29-én a négyes döntővel folytatódik a férfi Bajnokok Ligája, ahová a csoportkör első és második helyezettjei kerülnek. Ez azt jelenti, a B csoport második helyén záró Veszprém a spanyol Barcával, a német Kiellel és a francia PSG-vel szerepelhet az év végi fináléban, míg az A jelű nyolcas harmadik helyén végző Szeged búcsúzni kényszerül. A budapesti női final four időpontja marad szeptemberben 5-6-án.

A januári Európa-bajnokságon elért helyezése alapján a magyar férfiválogatott automatikus résztvevője a 2021-es egyiptomi világbajnokságnak, míg a női csapatunk a 2018-as Eb-helyezése miatt lehet ott a decemberi kontinenstornán. A női olimpiai selejtezőtornák – amelyek egyikén, győri helyszínnel a magyarok is érdekeltek – új időpontjait egyelőre nem határozták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában