edzés

2020.03.03. 17:30

Újra edzett az olimpikon a női tornászválogatottal a tatai edzőtáborban

Túl van első közös tatai edzőtáborán és az első idei szólításon a női tornászválogatott, ahol két klasszis, Dévai Boglárka és Kovács Zsófia is jelen volt.

Kemma.hu

Dévai Boglárka másfél év kihagyás után edzett ismét

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Sikeresen zajlott le a felnőtt női tornászválogatott első idei közös tatai edzőtábora. Draskóczy Imre szövetségi kapitánytól megtudtuk, hogy Tatán megvolt az idény első felmérője is, amelyen valamennyi kerettag bemutatta gyakorlatait. A táborban ott volt az olimpikon Kovács Zsófia, Péter Sára, Makra Noémi, Schermann Bianka, Székely Zója, Bácskai Csenge és a sérüléséből felépülő, ugrásban Európa-bajnok Dévai Boglárka is.

Ahogy a Nemzeti Sport Online írja, Dévai Boglárka másfél év kihagyás után edzett ismét. A szombathelyi sportoló legutóbb 2018 augusztusában, a glasgow-i kontinensviadalon versenyzett, és ott ugrásban aranyérmet nyert. Ezt követően, szeptemberben egy edzésen beütötte a lábujját a felemáskorláton, amellyel sok problémája volt. Emiatt nem is tudott edzeni.

Dévai Boglárka másfél év kihagyás után edzett ismét (Fotó: Unger Tamás / Vas Népe)

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a kétszeres olimpikon Böczögő Dorinával az a megállapodás, hogy augusztus 31-ig a válogatott rendelkezésére áll, és részt vesz a versenyeken, utána pedig edzőként kíván elhelyezkedni. Draskóczy Imre szerint a felmérő és az edzőtábor is jól sikerült. Ugyan voltak, vannak kisebb-nagyobb hullámvölgyek, így például Székely és Péter is influenzás lett, de összességében egy remek tatai időszakot tudhat maga mögött a válogatott. Emellett külön öröm, hogy Dévai két ugrást is bemutatott a szólításon.

Draskóczy Imre összefoglalta az edzőtábor tapasztalatait.

– Nagyon örülök, hogy Dévai Boglárka ilyen jó úton halad, eddig jól sikerültek az edzések, mindkét ugrását láthattuk, mindenképpen reménykeltő, akár az Eb-re is fel tud készülni. Kovács Zsófia edzőjével együtt célirányosan az olimpiára készül, mindent ennek rendelnek alá, a kontinensviadal remélhetőleg egy jó felkészülési állomás lesz számukra. emelte ki a szövetségi kapitány. – Makra Noémi az eddigi felkészülésekhez képest új lendületet kapott, kiegyensúlyozottabb, és ha minden jól megy, idén már a régi Makra Noémit láthatja a közönség. Nagy kérdés még a csapatösszeállítás az Eb-re, hiszen van, aki szerfináléra készül, van, aki az összetettre, de a csapat szempontjából mindenképpen a négyszeres tornászok kerülnek előtérbe.– zárta szavait Draskóczy Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában