a jövő labdarúgói

2020.03.04. 14:00

Aprótalpú focista tehetségek rúgták a bőrt a szomódi tornacsarnokban

A Szomódon rendezett rangos U7-es teremtornán 10 csapat csatázott a serleg elhódításáért, amelyet végül az MTK akadémiás gyerkőcei emelhettek a magasba.

Krupánszki Máté

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Krupánszki Máté

Szomódon évek óta kiválóan működik a labdarúgás utánpótlás szakosztálya. Több korosztály szerepel kiválóan a különböző tornákon és a bajnokságokban. Nem csak a játékban, a szervezésben is odateszik magukat a szomódiak. A színvonalas Szabó Károly emléktorna után, most szombaton egy újabb rangos teremtornának adott otthont Szomód. Az Íriszkert Általános Iskola tornacsarnoka gyermekzsivajjal telt meg a reggeli órákban. Az U7-es korosztály számára rendezték meg a kupát, amelyen 10 csapat küzdött meg az első helyért.

A szomódiak Komárom, Tata, Tatabánya mellett az NB II-ben szereplő MTK akadémiás gárdáját is vendégül látták. Az együttesek „A” és „B” csapatokra oszlottak, így minden klub két formációval indult, vagyis 10 csapat szállt harcba a serlegért. Két csoportban, zajlottak a küzdelmek.

Ebben a korosztályban nem a vérre menő játék az elsődleges cél és szempont, hanem a játék öröme és a mozgás. Az edzők a mérkőzések előtt terelgették az aprótalpuakat és hasznos tanácsokkal látták el őket, akik alig várták, hogy kezdetét vegye a foci. Az oldalvonal mellett népes szülőhad buzdította a gyerekeket. Megállás nélkül potyogtak a gólok, a gyerekek arcáról az öröm és a boldogság letörölhetetlen volt. Szemlélve az eseményeket jó volt látni, hogy már ebben a korban a fair playre tanítják a kicsiket. Bármilyen apró szabálytalanság történt, azonnal jött a pacsi és a bocsánatkérés a felek részéről.

A házigazda szomódiak egyedüli falusi utánpótlás együttesként remekül szerepeltek. Sikerült a csoportban még az MTK-t is legyőzni. A lebonyolítás értelmében a két csoport első helyezettjei játszhatták a döntőt, míg a két második játszhatott a bronzéremért. A harmadik helyért igazi házi rangadót rendeztek. A Szomód A találkozott a Szomód B-vel. Végül a dobogó harmadik fokára a Szomód A állhatott. A fináléban a Tatabánya A csatázott a serlegért az MTK fehér együttesével. A 3-1-es eredményt hozó döntő után az MTK emelhette magasba a kupát.

Eredmények

A csoport: 1. Tatabánya A, 2. Szomód A, 3. MTK kék, 4. Komárom A, 5. Tata A

B csoport: 1. MTK fehér, 2. Szomód B, 3. Tatabánya B, 4. Tata B, 5. Komárom B

Végeredmény: 1. MTK fehér, 2. Tatabánya A, 3. Szomód A, 4. Szomód B, 5. MTK kék, 6. Tatabánya B, 7. Komárom A, 8. Tata B, 9. Tata A, 10. Komárom B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában