siker

2020.02.19. 15:14

A tarjáni karatés lány fővárosi teljesítménye Európa-bajnoki részvételt ért

Február közepén megrendezték a fővárosban, a Knock Down Kyokushin felnőtt Magyar Bajnokság, ami egyébként előválogatója volt az áprilisi Európa-bajnokságnak. A sporteseményről szép eredménnyel térhettek haza a tarjáni karatésok.

P. J.

Forrás: Beküldött

Hétvégén a fővárosban, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezte a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) a Knock Down Kyokushin felnőtt Magyar Bajnokságot. A KSE Tarján színeiben Straubinger Kitti és Capu Dominte állt tatamira. Mindkét fiatalnak ez volt élete első felnőtt versenye. Először Dominte lépett a küzdőtérre. Ez a mezőny, a nevezések alapján rendkívül népesnek és erősnek bizonyult.

Capu az első körben a későbbi harmadik helyezettel mérkőzött és bírói döntéssel vereséget szenvedett, a rutin és a tapasztalat az ellenfele javára szólt, és ezt érvényre is juttatta Dominte ellen. Ezután Straubenger Kitti következett, aki három győztes és egy vesztes mérkőzést követően, a dobogó második fokára állhatott. Így Kitti egy szépen csillogó ezüstéremmel debütált a felnőttek között.

A Budapesten megtartott magyar bajnokság egyben válogató verseny is volt az áprilisi Európa-bajnokságra. A kontinensviadalnak egyébként Grúzia ad otthon. A tarjáni ifjú hölgy az országos bajnokságon szerzett második helyezésével erre kvalifikáltatta is magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában