labdarúgás

2020.01.24. 16:32

Dorogi siker született a Tarnóczi Imre Kupán

A Dorogi FC csapata nyerte meg az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban megrendezett XI. Tarnóczi Imre Kupát.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A tornán nyolc csapat vett részt: döntő többségük környékbeli alakulat volt, de érkezett gárda a Felvidékről, illetve Pest megyéből is. A 2010-ben született fiatal labdarúgók tornáján az „A” jelű csoportban kapott helyet a KFC Komárno, az FC Esztergom, a Nyergesújfalu SE és a Tát csapata. A Komárom kapott gól nélkül végzett a csoport első helyén, a második helyre pedig a Nyergesújfalu futott be. A másik csoportban a Dorogi FC, a Viadukt Biatorbágy, Lábatlan és Visegrád csapatai csaptak össze egymással. Az elsőséget magabiztosan szerezte meg a Dorog, míg a Biatorbágy másodikként abszolválta a csoportkört.

A keresztbejátszás után a KFC Komárno, Dorogi FC, Viadukt Biatorbágy, Nyergesújfalu SE jutott tovább az elődöntőkbe, ahol szoros küzdelmek során kialakult a döntő párosa. A 7. helyen az FC Esztergom végzett, miután 3:0-ra legyőzte a nyolcadik helyen záró Tátot. Az ötödik helyért vívott találkozót a Visegrád nyerte meg, nagy csatában 1:2-re, múlta felül a Lábatlant. A harmadik helyet a Nyergesújfalu elleni sikerrel az észak-komáromi labdarúgók szerezték meg.

A fináléban színvonalas játékkal lepték meg a csapatok a közönséget. A trófeát a Dorog hódította el, amely 3:2-re győzte le a Viadukt Biatorbágyot. A kupa legjobb kapusa a biatorbágyi Kiss Csongor lett, legjobb játékosnak pedig a dorogi Bihari Ervint választották. A díjátadáson a sportcsarnok igazgatója Pál György méltatta néhai Tarnóczi Imre életútját, példaként állítva őt a mai generáció elé. A díjak átadásában ifj. Tarnóczi Imre és kedves családja is segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában