kosárlabda

2019.12.25. 12:19

A tatai kosaras lányok őszi szezonja nem sikerült fényesre, de edzőjük bizakodó

Kilenc mérkőzés, kilenc vereség, 14., utolsó hely – tatai szempontból nem fest jól a Zöld csoport tabellája.

Várvizi Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Túlzás lenne azt állítani, hogy a várakozásoknak megfelelően alakult a tatai kosarasok őszi idénye az amatőr női NB I. Zöld csoportjában: egy meccset sem nyertek, mi több, néhány katasztrofális vereséget is elszenvedtek. Szabó Judit vezetőedző mindenesetre bizakodó a januári folytatást illetően.

– Nehezen viselem, ha a nulláról kell indulni, márpedig jelenleg ez a helyzet – fogalmazott a szakember. Mint mondta, a jelenlegi garnitúra egyfelől nagyon fiatal, másfelől pedig a képzettségen is van mit csiszolni.

– Ha például azt látom, hogy beidegződött egy rossz dobástechnika, akkor azon már elég nehéz javítani, vagy csak hosszadalmasan lehet – magyarázta. Szabó Judit további okként említette, hogy a sok egyéb elfoglaltság miatt kevés alkalommal tudtak közösen edzeni, emiatt nem is túlságosan összeszokott a társaság.

– Azt is nehéz megélnem, hogy olyan, mintha nem tudnék eleget „belerakni” a csapatba – mondta a tréner. Szabó Judit a több katasztrofális vereséget azzal is magyarázta, hogy gyakorlatilag alig volt olyan alkalom, amikor a három meghatározó játékos, Kiss Csenge, Kiss Judit és Kuller Violetta egyszerre játszott volna. Ez magyarázhatta a Szekszárd II. és a Kanizsai Vadmacskák elleni nagyarányú vereségeket (erről keretes anyagunkban értekezünk bővebben). Az egyedüli meccs, amire a vezetőedző szívesen emlékezik vissza, az a Miskolc U23 elleni vereség volt, akkor az említett három kosaras mindegyike tudta is vállalni a játékot.

A helyzet azonban nem reménytelen, a csapat ugyanis érdemileg erősödött nemrég: már a TSE kötelékében van a rutinos, 28 éves Rozsics Teodóra, aki 1-es, 3-as és 4-es poszton is bevethető, valamint hazatért az Egyesült Államokból a center Bognár Hanna. Mint Szabó Judit elmondta, velük megerősödve már győzelmeket is szerezhetnek tavasszal, minden bizonnyal nem fogják sikerélmény nélkül zárni a Zöld csoport küzdelmeit.

A számok tükrében

A Tatai SE értelemszerűen utolsó helyen áll az amatőr NB I. Zöld csoportos bajnokságában, 9 meccsen 9 vereség (valamint egy Hepp-kupa-búcsú) a mérleg. A Baja ellen 107-40-re, az ELTE Fortis ellen 92-30-ra, a Szombathelyi Egyetem ellen 111-38-ra kaptak ki, a Szekszárd II. pedig több mint 150 pontot dobott nekik. A DVTK Miskolc U23 ellen helytállt a gárda, „csak” 89-54-re maradtak alul. Ebből is következik: innen már csak felfelé vezethet az út, a két új játékossal megerősödve remélhetően érkeznek majd a sikerek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában