adomány

2019.12.09. 17:30

Százan rótták a köröket a Mikulással a dorogi jótékonysági futáson

A Dorogi Futókör rászoruló családoknak szervezett gyűjtést. Az adományt tíz család között osztja szét a Magyar Vöröskereszt.

F. M.

Fotó: Kovács Csilla

Idén negyedik alkalommal szervezett karácsonyi jótékonysági futást a Dorogi Futókör december 8-án vasárnap. A futókör önkéntesei már korán reggel birtokba vették a dorogi Otthon teret. Hamarosan az adományozók is gyülekezni kezdtek, akiket már forró tea, forralt bor és házi sütemények vártak. Ekkor már jelen volt maga a Mikulás is, aki az érkezőket csokimikulással és szaloncukorral ajándékozta meg.

A rendezvényt Sárdi Tamás, a Dorogi Futókör Sportegyesület elnöke nyitotta meg egy rövid beszéddel, majd kezdetét vette a közös futás. A kicsik a Mikulással futottak egyet a nemrég átadott Zöld Kör rekortán pályán, majd a felnőttek tettek egy nagyobb kört a városban. A beérkezés után mindenki felfrissülhetett a forró italok és ízletes sütik segítségével. Kovács Csillától, a rendezvény egyik szervezőjétől megtudtuk, hogy százan rótták a köröket a vasárnapi délelőtti napsütésben.

A Magyar Vöröskereszt képviselője örömmel állapította meg a rendezvény végén, hogy szépen összegyűltek a tartós élelmiszerek. Becslésük szerint ezzel a mennyiséggel nagyjából tíz rászoruló család karácsonyát tudják boldogabbá tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában