kosárlabda

2019.12.17. 10:07

A középmezőnyben állomásozik a „kis” OSE

Az OSE Lions második csapata hét mérkőzés után négy győzelemmel és három vereséggel a mezőny az ötödik helyen áll a kilenccsapatos, NB II.-es csoportban.

K. A.

Az OSE Lions második csapata hét mérkőzés után négy győzelemmel és három vereséggel a mezőny az ötödik helyen áll a kilenccsapatos, NB II.-es csoportban.

Forrás: Beküldött

Megyénk első számú férficsapatának egyértelműen az élvonalbeli OSE Lions számít, de nem feledkezhetünk meg az oroszlányiak második számú kosaras együtteséről, az NB II. (a tulajdonképpeni negyedosztály) Nyugati csoportjában szereplő OSE Lions II.-ről sem.

A fiatal oroszlányi gárda a bajnokság ötödik fordulójában a soproni illetőségű, az összes addigi mérkőzését elveszítő Ifjú Tigrisek együttesét látta vendégül és a papírformának megfelelően 81-71-es győzelmet aratott. A mérkőzés érdekessége volt, hogy az addigi 40 néző mellé a harmadik negyedtől csatlakozott az első csapat Szolnok elleni összecsapásáról „áttóduló” B-közép jó része is, így a fiatalok fantasztikus hangulatban, 180 szurkoló előtt zárták le az összecsapást. Mindezzel kettős győzelemhez segítették az oroszlányi felnőtt férfi-kosárlabdát arra a játéknapra. A hetedik körben a Kozármisleny SE vendége volt Kláris Zoltán csapata és az első negyed elvesztése után jó játékkal 80-62-re győzött. A nyolcadik fordulóban a mosonmagyaróvári MOGAAC legénysége érkezett Oroszlányra.

A két csapat már a Hepp-kupában is összecsapott egymással ebben a szezonban, a szeptemberi, idegenbeli mérkőzést a Lions végül három ponttal megnyerte. Ennél most sokkal simábban alakult az összecsapás: az első negyed után ugyan ismét a rivális vezetett, de innentől nem lehetett megállítani az OSE-t. Különösen a harmadik negyedben ment jól a csapatnak, amely végül kiütéses, 107-79-es győzelmet aratott. A kilencedik körben Celldömölkre látogatott a csapat, ahol a helyi CVSE Vulkán Fürdő volt az ellenfele. A listavezető hazai gárda gyakorlatilag már a félidőre eldöntötte az összecsapást, és ugyan az oroszlányiak a harmadik negyedben valamelyest még vissza tudtak kapaszkodni, végül 72-60-ra veszítettek. A Lions hét mérkőzés után négy győzelemmel és három vereséggel a mezőny kellős közepén, az ötödik helyen áll a kilenccsapatos csoportban.

A Lions legközelebb szombaton, az 5-2-es mérleggel a negyedik helyen álló Dombóvári KSE vendégeként lép pályára, a mérkőzés 18 órakor kezdődik. Ez a mérkőzés lesz egyébként a „kis” OSE utolsó idei bajnoki összecsapása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában